Сирна запіканка - улюблений багатьма смаколик на сніданок. Якщо ви вже готували запіканку із сиру, яка смаком нагадує чизкейк, тепер спробуйте зробити варіант із яблуками. Таку страву можна готувати і в духовці, і в мультиварці.

Читайте також: Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.

Сирна запіканка з яблуками в духовці

Інгредієнти: кисломолочний сир жирністю 5-9% (400 г), манна крупа (2 ст. л.), яйця (3 шт.), цукор (3 ст. л.), яблука (2 шт.), лимонна цедра (1 ч. л.)

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Щоб текстура запіканки була ніжна, сир обов'язково потрібно перетерти. Зробити це можна за допомогою дрібного сита або занурювального блендера.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Яйця збийте та з'єднайте з сирною масою. Додайте цукор і знову збийте. Всипте манку (можна замінити пшеничним борошном) і добре перемішайте. Додайте цедру лимона і знову ретельно перемішайте.

Візьміть форму для запікання, змастіть її вершковим маслом та викладіть у неї сирне тісто.

Яблука добре вимийте та просушіть. Розріжте на половинки, видаліть серцевину і наріжте часточками однакового розміру. Зануріть у тісто. Поставте майбутню запіканку в розігріту до 190 градусів духовку і випікайте 20-30 хвилин. Остудіть і подавайте до столу.

Сирна запіканка з яблуками в мультиварці

Інгредієнти: кисломолочний сир (600 г), цукор (130 г), манка (30 г), яблука середнього розміру (4-5 шт.), сіль (щіпка), ванілін (за бажанням), яйця (3 шт.), родзинки (за смаком).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Сир викладіть у глибоку миску, вбийте туди яйця, додайте сіль, цукор, дрібку ваніліну та манну крупу. З'єднайте всі інгредієнти за допомогою занурювального блендера. За бажанням додайте ізюм і перемішайте.

Вимиті яблука очистіть, видаліть серцевину і наріжте тонкими скибочками. Викладіть їх на дно мультиварки, зверху влийте сирну масу. Увімкніть режим запікання і випікайте 65 хвилин.

Після сигналу відкрийте кришку, дайте запіканці охолонути в чаші мультиварки. Потім дістаньте, наріжте порційними шматочками та подавайте до чаю, кави або просто так.

Дізнайтеся також, як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати.

Цікаві новини для вас: