Лайм

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Господині на замітку

У неділю, 5 травня, в Україні відзначили Великдень. У багатьох після святкових застіль залишилася велика кількість продуктів, які швидко псуються. Це стосується й головних атрибутів свята – пасок та крашанок, які прийнято класти у великодній кошик та святити у церкві. theLime розбирався, скільки можна зберігати варені яйця, а також що з них приготувати.

Читайте також: Що робити з вареними яйцями на Великдень: рецепти швидких та смачних салатів.

Декан факультету харчових технологій НУБіП України, професор Лариса Баль-Прилипко в ефірі програми "Споживач має право" на телеканалі "Україна 24" зазначила, що варені яйця псуються набагато швидше за сирі. Термін зберігання за кімнатної температури – не більше 10-12 годин.

У тому випадку, якщо зберігати їх у холодильнику та на стіл викладати безпосередньо перед вживанням, тоді термін придатності зварених яєць – 5-7 днів. Або з них можна приготувати страву під назвою "Яйця по-шотландськи".

Фото: instagram.com/culinary_blog_roksolana

Інгредієнти: фарш, варені яйця, сире яйце (для панірування), спеції, панірувальні сухарі, борошно, рослинна олія.

Приготування:

М'ясний фарш можна придбати готовий або зробити самостійно, подрібнивши м'ясо на м'ясорубці. Додаємо в нього сіль та спеції.

Зварені та очищені яйця обмочуємо в борошно і обгортаємо фаршем, щоб вийшла кулька.

Читайте також: Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів.

Заготовку спочатку кладемо в панірувальні сухарі, потім обмочуємо в сирому яйці.

Сковороду розігріваємо з великою кількістю олії та обсмажуємо у фритюрі з усіх боків.

Тим часом розігріваємо духовку до 180°С. Викладаємо яйця по-шотландськи на деко, вистелене пергаментом, і запікаємо приблизно 10 хвилин.

Фото: instagram.com/culinary_blog_roksolana

Цікаві новини для вас:

  1. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  2. Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора.
  3. Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні