Лайм

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Урізноманітніть своє меню

Навіть у людей із гарною фантазією часом не вистачає ідей, що приготувати на сніданок, обід чи вечерю. У такому разі на допомогу приходять блогери, у колекції яких завжди знайдуться цікаві рецепти. І якщо ви вже робили оригінальні курячі котлети, цього разу приготуйте мітболи у вершково-соєвому соусі. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася блогерка під ніком mariiam_foodblog у своєму Instagram.

Читайте також: Підійдуть до будь-якого гарніру: рецепт ніжних рибних тюфтель у томатному соусі.

Фото: instagram.com/mariiam_foodblog

Інгредієнти: фарш (500 г), яйце (1 шт.), панірувальні сухарі (70 г), спеції за смаком, часник (1 зубок), молоко (50 мл).

Інгредієнти для соусу: вершкове масло (30 г), борошно (2 ст. л.), курячий бульйон (300 мл), вершки (100 мл), соєвий соус.

Приготування:

М'ясо або куряче філе промиваємо в чистій проточній воді та подрібнюємо ножем або м'ясорубкою. Також можна використовувати готовий фарш, куплений у магазині.

У фарш додаємо яйце, спеції, сіль, панірувальні сухарі, молоко. Часник пропускаємо через прес і також додаємо у фарш, ретельно перемішуємо.

Формуємо із нього невеликі круглі кульки – мітболи.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо їх з усіх боків.

Читайте також: Доповнять будь-який гарнір: рецепт ніжних тефтелей у вершковому соусі.

Потім у сковороду викладаємо шматочок вершкового масла, трохи борошна, перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.

Додаємо до неї курячий бульйон та вершки, продовжуємо перемішувати. Наприкінці вливаємо соєвий соус і підігріваємо масу декілька хвилин, поки вона не загусне.

Перекладаємо у вершково-соєвий соус заздалегідь обсмажені мітболи і тушкуємо ще кілька хвилин.

Подаємо до столу з картопляним пюре або будь-яким іншим гарніром.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень MariiAm (@mariiam_foodblog)

Цікаві новини для вас:

  1. Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями.
  2. Стейк із молодої капусти – сезонна страва: простий рецепт.
  3. Полуниця у шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні