Лайм

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Зробити їх простіше простого

Мариновані печериці – закуска, яку обожнюють і дорослі, і діти, а також інгредієнт багатьох салатів, наприклад "Грибної галявини". Чимало господинь вважають за краще не витрачати гроші на магазинний продукт і готувати їх самостійно. theLime підібрав простий рецепт такої закуски, яким поділилася кулінарний блогер Марія Михальченко на своєму каналі "Смаколик.юа" .

Читайте також: Мариновані польські гриби – найкраща закуска на зиму: як їх закрити без зайвого клопоту.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: печериці (1 кг), лимонна кислота (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), сіль (1 ст. л.), коріандр у зернах (0,5 ч. л.), гвоздика (2 шт.), лавровий лист (1 шт.), запашний перець (3 шт.), чорний перець (5 шт.), оцет (40 мл).

Приготування:

Для приготування такої закуски знадобляться печериці невеликого розміру. Беремо їх та промиваємо під проточною водою.

У каструлі кип'ятимо 1,5 л води, додаємо в неї лимонну кислоту та відварюємо гриби протягом 5 хвилин. Каструлю накриваємо кришкою.

Відварені гриби відкидаємо на друшляк і залишаємо.

У каструлю вливаємо 0,5 л води та ставимо її на вогонь. Коли вода почне закипати, додаємо сіль, цукор, лавровий лист та спеції: коріандр, гвоздику, чорний та запашний перець.

Даємо маринаду прокипіти протягом 1 хвилини, після чого вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.

Читайте також: Як зробити смачні мариновані печериці: простий рецепт.

Мариновані печериці за таким рецептом будуть готові до вживання вже за 6 годин після приготування. Їх можна подавати до столу або закрити в банках на тривале зберігання.

Для цього гриби розкладаємо у стерилізовані банки та заливаємо гарячим маринадом. Закочуємо стерилізованими кришками, охолоджуємо та прибираємо на зберігання у прохолодне місце.

Цікаві новини для вас:

  1. Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора.
  2. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.
  3. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні