Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону, особливо у холодну пору року. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простою і смачною першою стравою, то спробуйте приготувати розсольник. Його варять на м'ясному бульйоні з овочами, солоними огірками та перловою крупою. Для тих, хто не дуже любить перловку, є рецепти розсольника з рисом. theLime поділиться одним з таких.

Інгредієнти: куряче філе (220 г), картопля (3 шт.), рис (55 г), морква (1 шт.), огірок маринований (2 шт.), олія рослинна (2 ст.л.), цибуля ріпчаста (1 шт.), сіль, спеції (за смаком).

picture Фото: Getty Images

Приготування:

Спочатку приготуйте курячий бульйон – основу розсольника. У велику каструлю налийте воду та поставте на вогонь. Тим часом філе добре промийте та наріжте невеликими шматочками. Коли вода закипить, закиньте курку, зніміть пінку, що утворилася, і зробіть вогонь на мінімум, щоб бульйон ледь кипів.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Читайте також: Як приготувати солянку з ковбасою та свининою: простий рецепт.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Картоплю очистіть від шкірки, наріжте і додайте до каструлі з м'ясом. Рис ретельно промийте, щоб вода стала прозорою, і закиньте слідом за картоплею.

Очищену моркву натріть на тертці, цибулю наріжте дрібним кубиком. Обсмажте овочі на олії до трохи золотистого кольору. Додайте в каструлю з куркою, рисом та картоплею.

Мариновані огірки натріть на великій тертці і закиньте в розсольник через п'ять хвилин після засмажки. Проваріть ще 5-7 хвилин, посоліть, приправте спеціями за смаком і знімайте з плити.

Розлийте розсольник у порційні тарілки та подавайте до столу.

picture Фото: instagram.com/nataliiasaulova

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.