Деруни - популярна страва з тертої картоплі з додаванням борошна, яєць, цибулі. Існує безліч варіантів дерунів, і якщо ви, наприклад, вже робили їх з фаршем, цього разу спробуйте приготувати з грибами та сиром. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: печериці (150 г), сир (100 г), картопля (3 шт.), яйце (1 шт.), борошно (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.), перець чорний мелений (1 щіпка), рослинна олія (для смаження).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Гриби промиваємо під проточною водою та очищаємо. Нарізаємо дрібно ножем і відправляємо у глибоку миску.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Твердий сир тремо на терці та висипаємо до грибів.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Картоплю очищуємо, потім тремо на дрібній терці, викладаємо на друшляк і промиваємо в холодній проточній воді. Віджимаємо її від зайвої вологи і додаємо в миску з грибами та сиром. Солимо, перчимо, вбиваємо в масу яйце, перемішуємо.

Потім всипаємо в картопляну масу борошно та знову перемішуємо.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї невеликі порції підготовленого тіста та формуємо акуратні млинці. Обсмажуємо на повільному вогні до золотистої скоринки спочатку з одного боку, а потім перевертаємо на іншу – приблизно по 5-6 хвилин із кожної.

Також деруни можна приготувати у духовці. Для цього наперед розігріваємо її до 190°С.

Деко для випічки застилаємо пергаментним папером і змащуємо його невеликою кількістю олії. Викладаємо на неї картопляну масу, формуючи деруни.

Ставимо деко в гарячу духовку і випікаємо приблизно 20-30 хвилин з одного боку, а потім дістаємо та перевертаємо за допомогою силіконової лопатки на інший бік. Запікаємо ще приблизно 10-15 хвилин - до рум'яної скоринки.

Перекладаємо деруни на тарілку та подаємо до столу зі сметаною або іншими соусами.

picture Фото: pinterest.com