Навіть під час війни чимало господинь продовжують балувати свою сім'ю різними десертами, щоб хоч якось підняти їм настрій та бойовий дух. І якщо ви вже робили тістечко картопля, як у дитинстві, цього разу здивуйте рідних вишневим штруделем із листкового тіста. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: листкове тісто (500 г), заморожена вишня (1 кг) або свіжа вишня (приблизно 500-600 г), волоські горіхи (60 г), панірувальні сухарі (100 г), вершкове масло (50 г), цукор (140) г), ванільний цукор (8 г), яєчний жовток (1 шт.), молоко (1 ст. л.).

picture Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування штруделю знадобиться свіжа чи заморожена вишня. Свіжу промиваємо та видаляємо кісточки. Заморожену споліскуємо в холодній воді, даємо їй стекти. Прямо в друшляку залишаємо її розморожуватися. Потім добре віджимаємо усю зайву рідину.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Листкове тісто також попередньо розморожуємо: перекладаємо з морозилки в холодильник. Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося за кімнатної температури.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Горіхи очищаємо та обсмажуємо на сухій сковороді. Потім подрібнюємо їх ножем або в блендері, але не в крихту - повинні бути середні шматочки.

У глибоку миску висипаємо панірувальні сухарі, подрібнені горіхи, цукор та ванільний цукор. Ретельно все перемішуємо.

Робочу поверхню, качалку та розморожене листкове тісто присипаємо борошном. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт товщиною 0,2-0,3 см. При цьому воно не повинно рватися. За допомогою силіконового пензлика змащуємо поверхню тіста розм'якшеним вершковим маслом.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.

Відступивши від краю кілька сантиметрів, рівномірно насипаємо на тісто половину сухої суміші, а потім шар вишні. Повертаємо краї протилежних сторін і акуратно згортаємо рулет, намагаючись не залишати повітря. Защипуємо шов і перекладємо рулет на деко швом донизу.

У невеликій мисці змішуємо яєчний жовток із молоком. Змащуємо цією сумішшю штрудель і відправляємо в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Чекаємо, поки штрудель добре підрум'яниться.

Потім виймаємо його, чекаємо, поки він охолоне, нарізаємо на порційні шматочки і посипаємо цукровою пудрою.

Подаємо вишневий штрудель до столу з кулькою ванільного морозива.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА