Багато господинь полюбляють швидкі та практичні рецепти, адже вони значно економлять час та сили. І якщо ви вже робили порційні піци-булочки або піцу 4 сири на лаваші, цього разу приготуйте для своїх близьких домашню піцу на тісті без дріжджів. theLime підібрав перевірений рецепт.

Інгредієнти для тіста: борошно (350 г), яйця (2 шт.), молоко (120 мл), сіль (1 ч. л.), рослинна олія (2 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: ковбаса, сир, печериці, болгарський перець, кетчуп, цибуля.

picture Фото: pixabay.com

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У миску розбиваємо яйця, додаємо молоко, сіль. Збиваємо вінчиком чи виделкою до однорідності.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

В інший посуд просіюємо через сито борошно. Додаємо спочатку приблизно 250 г борошна до яєчної суміші, починаємо замішувати тісто, вливаємо рослинну олію. Перемішуємо, потім підсипаємо ще 80-100 г борошна.

Вимішуємо тісто руками близько 10 хвилин. Готове тісто не повинно бути забитим мукою і липнути до рук. Накриваємо його чистим рушником і залишаємо приблизно на півгодини, щоб воно "відпочило".

Розділяємо тісто приблизно на дві рівні частини. З такої кількості інгредієнтів виходить дві середні піци або дві великі, якщо тонко розкачати.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180-200°С. Деко вистилаємо пергаментним папером.

Присипаємо робочу поверхню борошном і розкочуємо тісто в тонкий пласт. Переносимо його на пергамент, робимо невеликі бортики, змащуємо кетчупом або томатною пастою, за бажанням посипаємо спеціями.

Для начинки можна взяти будь-які інгредієнти: ковбасу, шинку або балик нарізаємо тонкими скибочками. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Її попередньо можна замаринувати в оцтовій кислоті: для цього обдаємо її окропом і одразу ж зливаємо воду, наливаємо трохи оцту і теплої води, залишаємо на 15-30 хвилин.

Також у начинку можна покласти гриби печериці – їх краще окремо посмажити на сковороді із вершковим маслом. Якщо любите болгарський перець – також відправляємо його в піцу, попередньо порізавши на тонкі смужки. Ще один варіант – оливки чи маслини.

Зверху викладаємо скибочки сиру моцарелла чи будь-якого іншого.

Відправляємо піцу в розігріту духовку приблизно на 15-20 хвилин. За цей час сир повинен розплавитися, а бортики підрум'янитися. Дістаємо апетитну страву, чекаємо декілька хвилин, щоб вона охолола.

Подаємо домашню піцу до столу, розрізаємо на порційні шматочки та насолоджуємося смаком.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Переглянути цей допис до Instagram

Рецепти (@cooking_by_y)

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.