Наприкінці літа чимало господинь ламають собі голову над тим, що робити з урожаєм яблук. І якщо ви вже закрили декілька банок густого яблучного повидла або домашнього кетчупу з яблуками, цього разу приготуйте натуральний оцет. theLime ділиться простим рецептом.

Інгредієнти: вода (1 л), яблука (0,8 кг), пресовані дріжджі (10 г) або сухий житній хліб (20 г), цукор (100 г).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Яблука промиваємо під проточною водою, витираємо насухо. Тремо їх на великій терці, додаємо цукор та пресовані дріжджі, перемішуємо, перекладаємо у банку. Замість дріжджів можна використовувати сухий житній хліб. Все ретельно перемішуємо та залишаємо за температури +20-30°С на 10 днів. Кришкою не накриваємо.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Упродовж 10 днів періодично перемішуємо вміст банки чистою дерев'яною ложкою.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Потім відціджуємо, додаємо цукор за смаком. Його можна замінити медом – на 1 л соку знадобиться приблизно 50 г меду.

Залишаємо в теплому місці на 40-60 днів, накривши банку марлею або тканиною. Готовий оцет яблучний фільтруємо, потім переливаємо в зручну тару. Зберігати його потрібно в холодильнику.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.