В умовах війни і продовольчої кризи, що насувається, багато господинь цього літа вирішили вперше зробити різні заготовки і консервацію. І якщо ви вже закрили на зиму смачне асорті з помідорів та огірків, густу томатну пасту та помідори у власному соку, радимо також зробити томатний сік. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: помідори (1 кг), сіль (2 ч. л.), цукор (2 ч. л.).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Помідори промиваємо під проточною водою, а потім пропускаємо через м'ясорубку або соковижималку. Якщо ви використовуватимете механічний соковитискач, то макуху варто прокрутити вдруге, так як в ній залишається багато соку. У результаті має вийти приблизно 1 л соку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Переливаємо томатний сік у каструлю та ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Додаємо сіль та цукор. За бажанням – будь-які інші спеції за смаком (наприклад, лавровий лист, перець).

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Перемішуємо чистою дерев'яною ложкою до повного розчинення кристалів солі та цукру.

Тим часом підготуємо банки та кришки. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою, витираємо. Ставимо банки шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 150-180°С. Стерилізуємо 20-30 хвилин. Кришки можна покласти поруч або прокип'ятити в каструлі з водою.

Розливаємо киплячий сік у стерильні банки та герметично закриваємо чистими кришками. Перевертаємо догори дном, укутуємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання – приблизно на добу. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.