Сливи - смачний та соковитий плід з легкою кислинкою, який ідеально вписується в безліч рецептів. Крім спокусливого вигляду, цей фрукт має безліч корисних властивостей.

На сторінці "Українці Сьогодні/Ukrainians Today" у Facebook розповіли, як смачно замаринувати сливи.

Інгредієнти

  • 1 кг слив;
  • 1 л води;
  • два лаврові листи;
  • 500 г цукру;
  • 100 мл оцту (9%);
  • дві-три гвоздики;
  • одна щіпка кориці;
  • 4 ст. л. соку лимона.

picture Мариновані сливиФото: instagram.com/vkusnoff_recepty/

Приготування

Стиглі сливи добре промити у проточній воді. У каструлі до води додати цукор, оцет, гвоздику, лавровий лист, щіпку меленої кориці та лимонний сік. Все це перемішати та довести до кипіння, прокип'ятити дві-три хвилини.

Читайте також: Царське варення з абрикосів: ідеальний рецепт "сонця взимку".

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Сливи, розкладені по стерилізованих банках, треба залити гарячим маринадом. Наступний крок - накрити кришками, поставити банки у каструлю з водою (на дно не забути постелити цупку тканину), довести до кипіння і стерилізувати протягом десяти хвилин.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Дістати банки та дати охолонути. Згодом злити маринад, повторно закип'ятити та залити сливи.

Повторно стерилізувати протягом десяти хвилин, закрутити банки, перевернути та закутати теплим пледом.

У дописі йдеться про те, що сироп має густу та ароматну консистенцію, а сливи залишаються тугими та дуже смачними. Зберігаються такі закрутки довго.

Додамо, що мариновані сливи дуже корисні для людей, які дбають про здоров'я травлення, серцево-судинної системи, кісток та імунітету завдяки високому вмісту клітковини, калію, вітамінів та мінералів. Вони дуже корисні, якщо потрібно контролювати вагу і загалом покращують настрій.

Раніше ми писали, як приготувати сливову наливку. Для напою слід вибирати стиглі щільні сливи темних сортів – це гарантія насиченого кольору та неповторного смаку.

Цікаві новини для вас: