Кожна господиня має свій, перевірений часом рецепт консервації томатів на зиму: хтось закриває помідори по-фінськи, інші – пікантні з кетчупом чилі, а хтось вважає за краще готувати томатний соус, який потім можна використовувати і для приготування борщу, і для піци. theLime підібрав для вас ще один спосіб, як зберегти помідори до зими без розсолу та маринаду.

Інгредієнти на банці 3 л: помідори (1,6-2 кг), гірчичний порошок.

picture Фото: pixabay.com

Приготування:

Для такої заготовки знадобляться цілі помідори без пошкоджень і ті, що не перезріли. Промиваємо їх під проточною водою і викладаємо на свіжому повітрі, щоб вони добре просохли.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Потім стерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним для вас способом: у мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовці. Для такої заготовки найкраще підійдуть великі банки (2-3 л), які зручно стерилізувати у духовці. Ставимо кожну банку шийкою вниз на решітку холодної духовки, вмикаємо температуру 160-180°С і чекаємо приблизно 20-25 хвилин. Кришки кип'ятимо 10-15 хвилин у каструлі.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

На дно кожної банки сухою та чистою столовою ложкою щедро насипаємо гірчичний порошок. Помідори кладемо нагору тією стороною, де була плодоніжка. Кожен шар пересипаємо гірчицею.

Коли банка заповниться, насипаємо зверху ще 1 ст. л. гірчичного порошку і закочуємо стерильною та сухою кришкою. Після цього бажано покласти банку на бік і покатати або обережно перевернути на кришку, щоб порошок рівномірніше розподілився по всіх помідорах.

Ставимо банки в темне прохолодне місце – найкраще у льох, де вони зберігатимуться при температурі +3-5°С.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.