Якщо вам хочеться чогось гостренького, спробуйте доповнити свій раціон закускою із запечених перців з пікантними приправами. Такі перчики можна покласти на чорний хліб, додати до сирної тарілки або ж просто смакувати, насолоджуючись їхнім смаком.

Про свій фірмовий рецепт приготування закуски з болгарського перцю розповів відомий шеф-кухар і суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво.

Читайте також: Запечений гарбуз з мʼясом та овочами - справжня феєрія осінніх смаків.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • Перці болгарські – 3 шт;
  • Оцет винний – 1-2 ст.л;
  • Орегано – 1/2 ч.л;
  • Базилік – 1/2 ч.л;
  • Часник – 2 зубці;
  • Оливкова олія – 2 ст.л;
  • Сіль – 1/2 ч.л;
  • Мигдаль – дрібка.

Спосіб приготування:

1. Перці розріжте навпіл та запікайте в духовці на застеленому пергаментом деку до "чорних підпалів" - це потрібно, щоб легко очистити перці. Не хвилюйтеся, вони не згорять.

picture

2. Відразу з духовки перекладіть ще гарячі перці в зіп-пакет на 10-15 хв і закрийте його. Тоді шкірка перців легко відділиться.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

3. Очищений від шкірки перець наріжте на тонкі смужки і складіть в посудину.

picture

Читайте також: Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.

4. Додайте до перців нарізаний часник, винний оцет, оливкову олію, сіль, сушені орегано та базилік.

5. Подавайте, посипавши нарізаними горіхами.

Ектор радить подавати запечені перці з грінками або ж як окремий салат.

picture

Цікаві новини для вас:

  1. Хачапурі за 15 хвилин - швидкий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво.
  2. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  3. Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було.