Якщо вам хочеться чогось гостренького, спробуйте доповнити свій раціон закускою із запечених перців з пікантними приправами. Такі перчики можна покласти на чорний хліб, додати до сирної тарілки або ж просто смакувати, насолоджуючись їхнім смаком.
Про свій фірмовий рецепт приготування закуски з болгарського перцю розповів відомий шеф-кухар і суддя проєкту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво.
Читайте також: Запечений гарбуз з мʼясом та овочами - справжня феєрія осінніх смаків.
Інгредієнти:
- Перці болгарські – 3 шт;
- Оцет винний – 1-2 ст.л;
- Орегано – 1/2 ч.л;
- Базилік – 1/2 ч.л;
- Часник – 2 зубці;
- Оливкова олія – 2 ст.л;
- Сіль – 1/2 ч.л;
- Мигдаль – дрібка.
Спосіб приготування:
1. Перці розріжте навпіл та запікайте в духовці на застеленому пергаментом деку до "чорних підпалів" - це потрібно, щоб легко очистити перці. Не хвилюйтеся, вони не згорять.
2. Відразу з духовки перекладіть ще гарячі перці в зіп-пакет на 10-15 хв і закрийте його. Тоді шкірка перців легко відділиться.
3. Очищений від шкірки перець наріжте на тонкі смужки і складіть в посудину.
Читайте також: Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.
4. Додайте до перців нарізаний часник, винний оцет, оливкову олію, сіль, сушені орегано та базилік.
5. Подавайте, посипавши нарізаними горіхами.
Ектор радить подавати запечені перці з грінками або ж як окремий салат.
- Раніше ми розповіли, як приготувати киш – популярний французький пиріг із куркою, грибами та сиром.
- Читайте також на theLime, як приготувати простий пиріг з яблуками.
Цікаві новини для вас:
- Хачапурі за 15 хвилин - швидкий рецепт від Ектора Хіменеса-Браво.
- 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
- Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було.