Лайм

Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт

Важливо смажити закуску точно по рецепту

Сезон баклажанів ще триває - господині вже встигли приготувати з них багато різних смаколиків і законсервувати на зиму. Спробуйте приготувати баклажани з додаванням одного цікавого інгредієнту, що надасть їм смаку смажених грибів.

Про те, як приготувати цю пікантну закуску і що треба додати, розповіла фудблогерка Дарія Дорошкевич на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.

За словами Дарії, смак цим баклажанам надасть соус теріякі і правильний спосіб обсмажування, але готувати їх треба чітко за рецептом і дотримуватися її порад. Олії не варто брати багато, оскільки під час смаження закуска сильно зменшується в розмірі.

Інгредієнти:

  • Баклажани - 600 г
  • Цибуля - 200 г
  • Соус теріякі - 4 ст. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Олія для смаження

Баклажани треба почистити від шкірки і нарізати тонкими брусочками. Попередньо можна їх замочити в підсоленій воді на 20 хвилин, щоб забрати гіркоту, або ж вибрати білі баклажани, які не гірчать.

Цибулю почистити і нарізати півкільцями.

Спочатку треба обсмажити цибулю на олії, щоб вона стала золотавою, а потім до неї додати нарізані баклажани і трохи обсмажити.

Читайте також: Справжній форшмак від шефині одеського ресторану - рецепт легендарної страви.

Потім накриваємо пательню кришкою і тушкуємо овочі на маленькому вогні 15 хвилин, можна декілька разів перемішати страву.

Через 15 хвилин до овочів треба додати сіль і ще через кілька хвилин соус теріякі. В кінці залишаємо баклажани смажитися без кришки (!!!) ще на 10 хвилин.

"Важливо не смажити на великому вогні - тільки на середньому. І дуже важливо накрити кришкою саме після додавання баклажанів в пательню. А останній етап - коли додаємо сіль і соус - обов’язково без кришки!!! Бо якщо баклажани почнуть розлітатись, буде менше грибного смаку", - наголосила Дарія.

Готуйте в задоволення - ці баклажани дуже смачні і незвичні.

Цікаві новини для вас:

  1. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні