Сезон баклажанів ще триває - господині вже встигли приготувати з них багато різних смаколиків і законсервувати на зиму. Спробуйте приготувати баклажани з додаванням одного цікавого інгредієнту, що надасть їм смаку смажених грибів.
Про те, як приготувати цю пікантну закуску і що треба додати, розповіла фудблогерка Дарія Дорошкевич на своїй сторінці в Instagram.
Читайте також: Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.
За словами Дарії, смак цим баклажанам надасть соус теріякі і правильний спосіб обсмажування, але готувати їх треба чітко за рецептом і дотримуватися її порад. Олії не варто брати багато, оскільки під час смаження закуска сильно зменшується в розмірі.
Інгредієнти:
- Баклажани - 600 г
- Цибуля - 200 г
- Соус теріякі - 4 ст. ложки
- Сіль - за смаком
- Олія для смаження
Баклажани треба почистити від шкірки і нарізати тонкими брусочками. Попередньо можна їх замочити в підсоленій воді на 20 хвилин, щоб забрати гіркоту, або ж вибрати білі баклажани, які не гірчать.
Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
Спочатку треба обсмажити цибулю на олії, щоб вона стала золотавою, а потім до неї додати нарізані баклажани і трохи обсмажити.
Читайте також: Справжній форшмак від шефині одеського ресторану - рецепт легендарної страви.
Потім накриваємо пательню кришкою і тушкуємо овочі на маленькому вогні 15 хвилин, можна декілька разів перемішати страву.
Через 15 хвилин до овочів треба додати сіль і ще через кілька хвилин соус теріякі. В кінці залишаємо баклажани смажитися без кришки (!!!) ще на 10 хвилин.
"Важливо не смажити на великому вогні - тільки на середньому. І дуже важливо накрити кришкою саме після додавання баклажанів в пательню. А останній етап - коли додаємо сіль і соус - обов’язково без кришки!!! Бо якщо баклажани почнуть розлітатись, буде менше грибного смаку", - наголосила Дарія.
Готуйте в задоволення - ці баклажани дуже смачні і незвичні.
- Раніше ми розповіли, як приготувати бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту на зиму.