Петрушка – одна з найпопулярніших пряних трав українців. Ця запашна рослина додає свіжості та неперевершеного аромату багатьом стравам. А сезон зелені на наших городах – це чудова нагода зробити запаси приправи на зиму, адже її можна заморожувати.

theLime розповість про те, як можна заготовити петрушку на зиму кількома способами.

Читайте також: Як заморожувати яблука на зиму - три перевірені способи.

1. У цілому або подрібненому вигляді

Найпростіший варіант – заморозити петрушку без додаткових інгредієнтів. Для цього потрібна лише петрушка і відповідна тара – Zip-пакети або пластикові контейнери.

picture

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Покрокова інструкція:

1. Промийте зелень, обсушіть на рушнику або в сушарці для салату.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

2. Відірвіть листочки від грубих стебел.

3. Наріжте дрібно або залиште цілою, розкладіть порційно в пакетах або контейнерах.

4. Видавіть повітря з пакетів – так зелень буде краще зберігатися.

Такий варіант заморожування петрушки найкраще підходить для страв, де зелень додають під час готування (супи, тушковані овочі, м"ясо).

Читайте також: Як розморозити м'ясо за 5 хвилин: хитрий лайфхак.

2. У формах для льоду

Це зручний спосіб зробити порційні кубики: з водою підходять для супів, а з олією – для смаження, соусів і маринадів.

picture

Покрокова інструкція:

1. Подрібніть петрушку ножем.

2. Розкладіть у форми для льоду.

3. Залийте водою або оливковою олією (залежно від подальшого використання).

4. Заморозьте, потім перекладіть кубики в Zip-пакет або контейнер.

3. Мікс зелені

Петрушку можна змішати з іншими видами зелені – так отримаєте готовий мікс для кулінарних експериментів:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

1. Мікс кропу і петрушка – універсальна пара для перших страв, картоплі, риби.

2. Зелена цибуля + петрушка – підходить до салатів, гарнірів і м"яса.

3. Листкова селера + петрушка – хороший варіант для супів і рагу.

4. М"ята чи базилік (у невеликій кількості) – для ароматного пюре або соусів.

Змішані мікси також можна фасувати в пакети або заморожувати в кубиках.

picture

4. Зелена паста

Для економії місця та швидкого використання зручно зробити пюре з петрушки.

Інгредієнти:

  • Свіжа петрушка.
  • За бажанням – вода, олія, трохи лимонного соку.

Покрокова інструкція:

1. Подрібніть зелень у блендері до стану пасти.

2. Додайте трохи олії – вона надасть більш м"яку текстуру.

3. Розкладіть у формочки для льоду або в невеликі контейнери.

4. Заморозьте і потім зберігайте в герметичному посуді.

Така паста з петрушки чудово підходить для соусів, супів, тушкування. Якщо додати часник, сіль та трохи горіхів – отримаєте майже песто.

  • Раніше ми розповідали, як заморозити моркву на зиму.
  • Читайте також на theLime, як швидко висушити випрану білизну, якщо на вулиці дощ, а батареї не гріють.
  • Цікаві новини для вас:

    1. Як правильно заморожувати перець на зиму - перевірені способи.
    2. Як зробити шви на плитці знову білими: простий лайфхак.
    3. Як зробити засіб для очищення духовки своїми руками.