RU  UA  EN

четверг, 9 мая
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Общество

Помочь Вооружённым Силам Украины! Ссылка для переводов

Новости

8 мая

Все новости

В Мининфраструктуры рассказали, как военнообязанным водителям оформить разрешение на пересечение границы

У Міністерстві інфраструктури України розповіли, як оформити дозвіл на перетин державного кордону водіям призовного віку, які здійснюють перевезення для потреб Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги.

Як зазначено у повідомленні пресслужби МІУ, рішення про бронювання військовозобов’язаних водіїв, приймають: Міністерство інфраструктури України, обласні військові адміністрації або Київська міська військова адміністрація.

"Перевізник може на власний розсуд обрати будь-який з цих органів для звернення. Усі вищезазначені органи мають однакові повноваження та доступ до спільної з Державною прикордонною службою бази даних", - зазначили в МІУ.

Щоб оформити відповідне звернення до Мінінфраструктури, необхідно:

1) завантажити та заповнити усі без винятку поля відповідної форми, зразок за посиланням;

2) роздрукувати, поставити підпис та печатку;

3) сфотографувати або зробити скан-копію у форматі pdf;

4) відправити на електрону адресу [email protected] у форматі word та pdf;

5) заповнити опитувальник.

У відомстві підкреслили, що дозвіл на перетин кордону може бути наданий лише: 1. військовозобов’язаним водіям, які здійснюють перевезення для потреб Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги; 2. працівникам підприємств залізничного транспорту, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці.

"Для уникнення простою в пункті пропуску, бажано перед початком рейсу отримати інформацію про підтвердження бронювання за телефоном лінії підтримки: + 38 (044) 334 43 04. Лінія підтримки працює щодня з 08:00 до 17:00", - додали в міністерстві.