Лайм

Хто такий Борис Пургалін-Пастернак і як він загинув

У Москві попрощаються зі сценаристом популярних радянських телешоу

Вранці 18 серпня в Москві знайшли мертвим радянського сценариста, поета-пісняра Бориса Пургаліна (справжнє прізвище - Пастернак). Останнім часом 84-річний родич поета Бориса Пастернака важко хворів, але після виявлення тіла ЗМІ заговорили про нещасний випадок і навіть самогубство. Хто такий Борис Пургалін і що відомо про його смерть - далі в матеріалі.

Майбутній сценарист Борис Пастернак народився в 1931 році і справді був родичем відомого поета-тезки. Саме тому, вже працюючи в музичній редакції на телебаченні, він був змушений взяти псевдонім Пургалін, щоб уникнути плутанини.

Борис Пургалін (Пастернак) в процесі роботи Фото: radiokp.ru

У 70-х Борис Пургалін працював редактором музичної редакції Центрального Телебачення, де придумав концепцію музичного шоу, в якому головним героєм може бути популярний артист, який нібито приймає у себе в гостях приятелів. Так з'явився проект "Бенефіс". Його транслювали не більше двох разів на рік, але і з такою частотою виходу на екрани шоу отримало величезну за мірками того часу популярність.

Як поет-пісняр Пургалін працював з багатьма композиторами - результатом одного з таких проектів стала пісня "Самовар", що здобула популярність у виконанні Миколи Караченцова.

Валерій Леонтьєв і Борис Пургалін (праворуч) Фото: mk.ru

Борис Пургалін також був автором текстів пісень до фільму "Только в мюзик-холе" (1980), сценаристом програми "Голубой огонек" (1963), музичного телефільму "Один за всех!" (1985) та інших проектів.

Останнім часом Пургалін важко хворів і лікувався у науковому центрі ФМБА на Горіховому бульварі. 18 серпня тіло сценариста виявили під вікном одного з корпусів, що і стало причиною появи чуток про суїцид, пише MK. Разом з цим місцеві ЗМІ не виключають варіант нещасного випадку.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами