Лайм

Не думаю про шоу-бізнес: YAKTAK про участь у Нацвідборі на "Євробачення-2024", славу і творчість

"Я роблю тільки ту музику, яка подобається мені"

Співак Ярослав Карпук, більше відомий шанувальникам під псевдонімом YAKTAK, став одним із фіналістів Нацвідбору на "Євробачення-2024". Вже зовсім скоро разом з іншими артистами він вийде на сцену і представить конкурсу пісню під назвою "Lalala".

Редакція "Апостроф" theLime поспілкувалася із виконавцем та запитала у нього про підготовку до Нацвідбору, написання пісень та ставлення до українського шоу-бізнесу в цілому. Детальніше про все це і не тільки - далі на сторінці.

Читайте на тему: Глядачі не бачили нічого подібного: на "Євробаченні-2024" показали унікальний дизайн сцени.

YAKTAKФото: instagram.com/yaktak_official

Чи слідкували за Нацвідборами на "Євробачення" минулих років? За кого вболівали минулого року?

Я слідкував за Нацвідбором, але я, в першу чергу, був за музику: щоб було різноманітно, щоб було круто. Окремо якогось одного фаворита серед учасників у мене не було.

Як оцінюєте виступ TVORCHI на "Євробаченні-2023", чого їм не вистачило для перемоги?

Я точно не хочу бути експертом і критиком. Я стараюся бути прикладом. Я поважаю хлопців і їхню музику, і радий, що Україна саме так була представлена в минулому році на "Євробаченні". Шосте місце - мені здається, це дуже солідно. Ще, мені здається, що ми одні з тих країн, які завжди дуже сильно представлені на "Євробаченні". Я радий за хлопців, що їм вдалося так класно представити нашу країну і здобути таке високе місце. Їхній номер і їхня пісня мені сподобались.

Якщо переможете в Нацвідборі, який меседж будете нести в Європі від імені нашої країни та від себе особисто?

Я не хочу тупо просиджувати штани і піарити своє ім'я. Маючи багато концертів в Україні, ми збираємо кошти, стараємося підтримувати своїми силами, купувати автомобілі для ЗСУ. Я точно знаю, що якщо ми поїдемо на "Євробачення", цю допомогу ми зможемо примножити в 15-20 разів. Будемо старатися допомагати нашим ЗСУ, як і допомагали, бо дуже важка ситуація. І, тільки об’єднавшись, ми можемо щось робити і якось триматися. Будемо нагадувати про нашу Україну, будемо показувати, що Україна - це круто. Тільки ми не будемо про це кричати, а будемо впевнено говорити: "Так, тут є ми. Боремось з війною, але дуже надіємось на вашу підтримку".

Читайте також: Джамала, Дантес, KOLA та інші: у Києві нагородили переможців музичної премії Megogo Music Awards.

Ярослав Карпук - фіналіст Нацвідбору на "Євробачення-2024"Фото: instagram.com/yaktak_official

Раніше гурт TVORCHI, говорив, що їх відкрито хейтили єврофани під час промотуру до "Євробачення". Чи не боїтесь негативу та упередженого ставлення?

Не бачу в цьому нічого страшного. А чому я маю боятися? Для мене головне, що я намагаюся зробити свій номер хорошим. На мою думку, єврофани мають підтримувати всіх артистів, які йдуть на "Євробачення". Так, хтось може бути кращий, хтось гірший, але всі стараються дорости до рівня "Євробачення", розвивати українську музику. Я не боюся і не переживаю. Я думаю про своїх людей, які мене підтримують, про свій номер.

Як витримуєте негатив і коментарі хейтерів взагалі?

Не реагую ніяк. Якщо людина пише: "Ну ти лох …". Ну як тут реагувати? А коли людина, наприклад, пише: "Другий куплет схожий на перший, його можна трохи змінити, і це б розбавило пісню". Я думаю, можливо, так… До цього варто прислухатися. Якщо це конструктивна критика з метою допомогти - я прислухаюся, а якщо це критика, аби образити – то кого слухати?

Нещодавно продюсер Михайло Ясинський назвав вас одним із найперспективніших молодих артистів України. Але серед учасників Нацвідбору є кілька досвідчених артистів з великою аудиторію. Як оцінюєте шанси на перемогу молодих музикантів з меншою фанбазою?

Я думаю, це не дуже вирішує. Має значення пісня і бажання артиста. Я взагалі не думаю про це. Думаю про свій трек і про себе. Я - майстер себе накручувати, і можу зробити це за хвилину, тому я не думаю про інших. Я думаю про те, щоб бути кращим за себе вчорашнього, просто розвиватись далі.

Читайте на нашому сайті: "Дитяче Євробачення-2023" виграла Франція: яке місце посіла учасниця з України.

Фото: instagram.com/yaktak_official

Для Нацвідбору на "Євробачення-2024" ви підготували пісню "Lalala". Розкажіть про її сенс та процес створення.

Не буду коментувати. Скажу лише, що зовсім скоро ви самі все побачите.

Перемога на "Музвар", велика кількість концертів, відеокліпи і дуети, участь у Нацвідборі - це вже серйозний шоу-бізнес. Як відчувається така стрімка популярність у 18 років? Як вберегтися від "зіркової хвороби"?

Я не відчуваю себе в супер шоу-бізнесі. Роблю свою музику і зустрічаюся зі своїми людьми на концертах. Я не думаю про шоу-бізнес чи щось подібне. Просто живу і отримую від цього задоволення. "Зіркова хвороба" - вона вже в мене була. Я відчував до себе більшу увагу, аніж до інших. Але поруч зі мною є близькі люди, які, як щось піде не так, мене трохи "попустять" і зупинять.

Хто найбільше підтримує вас у період підготовки до Нацвідбору? Можливо хтось із відомих колег ділився порадами та зауваженнями?

Ні, не мав спілкування ні з ким. Моя підтримка - це моя команда, мої люди. Поруч зі мною багато заряджених людей. Я не люблю слово "фани" - просто це люди, які підтримували і підтримують мене, мою музику, і цим вони мені допомагають.

Ви самі пишете пісні. Розкажіть детальніше про цей процес: як це відбувається, як спіймати натхнення?

Натхнення з'являється в процесі. Я раніше думав, що для того, щоб написати пісню, потрібна муза. Але це не так. Це не працює. Треба просто сісти і почати писати пісню. Колись вона прийде. Якщо не сьогодні, то завтра чи післязавтра… Треба робити, шукати… А потім це просто складаєш як пазл: тут слова, тут мелодія, якось зав'язалось, далі треба розвинути. Головне, щоб це тобі подобалось. Бо якщо не буде подобатись, то не буде натхнення. Я роблю тільки ту музику, яка подобається мені.

Читайте на тему: Радянське "Інтербачення": Росія хоче створити власний конкурс, який стане аналогом "Євробачення".

Фото: instagram.com/yaktak_official

Нагадаємо, Ярослав Карпук брав участь у п'ятому сезоні вокального шоу "Голос. Діти" (у команді DZIDZIO), де пройшов у фінал та посів друге місце. З 2021 року почав писати власні пісні, а також музику до них.

У лютому наступного року запустив сольний проект під псевдонімом YAKTAK. Випустив спільні композиції з такими виконавцями, як Jerry Heil, MamaRika, SOBOL, DOVI, Kola, Golubenko та іншими. Чимало із цих треків стали справжніми народними хітами та набрали не один мільйон прослуховувань на стрімінгових платформах. Найвідомішими композиціями виконавця є такі: "Наречена", "Погляд", "Чекає вдома", "Порічка", "Не мовчи", "Уночі".

У цьому році Карпук здобув перемогу у категорії "Найкращі нові імена поп-музики" на музичній премії MUZVAR.

Фото: instagram.com/muzvar.ua

18-річний артист виконує пісні в жанрі поп та хіп-хоп. Музикою почав захоплюватися ще у дитинстві. Закінчив гімназію в рідному смт Стара Вижівка (Волинська область). Наразі навчається в Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтва, де здобуває спеціальність артиста-вокаліста.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо