Лайм

Як доглядати за одягом із вовни: корисні лайфхаки, які врятують улюблений светр

Що потрібно робити, щоб вовняні речі прослужили не один сезон

Взимку як ніколи важливо одягатися не тільки стильно, але і тепло. Тому базову основу зимового гардероба складають светри, жилети, сукні та костюми з вовни. theLime розповідає, як правильно доглядати за вовняними виробами, щоб вони прослужили вам не один сезон.

Отже, ви купили шерстяний светр. Спочатку його потрібно випрати.

По-перше, розберемося в тонкощах прання. Прати вовняні вироби краще вручну, попередньо замочивши на 10-15 хвилин. Допускається і машинна обробка, але тільки в делікатному режимі, а також в мішку для прання.

Для прання необхідно використовувати спеціальний рідкий засіб, а якщо такого немає - візьміть звичайний шампунь або дитяче мило. При цьому температура води повинна бути не більше 30 градусів.

Фото: pinterest.com

По-друге, вовняну річ ні в якому разі не можна сушити на мотузці, сушці або батареї. Для того, щоб річ не деформувалась в процесі сушіння, вона повинна бути розкладена на рівній горизонтальній поверхні, вдалині від обігрівачів та батарей, а також прямих сонячних променів. Для цього можна використовувати великий махровий рушник і письмовий стіл.

По-третє, вовняну річ потрібно випрасувати. Такий виріб необхідно прасувати з вивороту без подачі пари. Якщо вона трохи змершилась у розмірах після прання, слід трохи змочити її водою і погладити через марлю. В ході даної процедури злегка розтягніть тканину до первинних об'ємів.

Фото: pinterest.com

Зберігати вовняні речі необхідно в складеному вигляді на полицях шафи або в коробках - якщо ви повісите їх на плічка або вішалки, ви деформуєте і розтягнете тканину.

Що ж робити, якщо улюблений вовняний светр пожовк? Для повернення тканині первозданного кольору замочіть одяг в розчині, приготованому за допомогою розведення 1 чайної ложки перекису водню в 1 літрі холодної води.

Буває, що одяг з вовни скочується, тоді необхідно видаляти катишки. Для цього можна взяти спеціальну машинку або ж скористатися одноразовою бритвою. Щоб видалити катишки, скористайтеся такою бритвою, яка вже була у вжитку, але ще не дуже затуплена.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко