Лайм

Раша, гудбай: Тіна Кароль висловилася про заборону російської музики в Україні

Співачка підтримала новий законопроект

19 червня Верховна Рада України проголосувала за законопроект, який, поміж іншого, забороняє публічне відтворення російської музики на радіо та ТБ.

Закон набуде чинності через 3 місяці після публікації. До цього його має підписати президент, і якщо Володимир Зеленський не поверне законопроект зі своїми пропозиціями на доопрацювання, у жовтні в Україні буде заборонено публічне виконання, показ, демонстрація, відтворення фонограм, відеограм та кліпів, у яких беруть участь громадяни РФ.

Норми закону не поширюватимуться на співаків із "білого списку" - тих, хто засудив повномасштабне вторгнення Росії в Україну та має про це відповідну довідку від СБУ.

Український музичний контент, навпаки, отримає нові можливості у вигляді додаткових квот на радіо та ТБ. Своєю реакцією на це в ефірі національного марафону новин поділилася співачка Тіна Кароль.

Фото: https://www.instagram.com/tina_karol/

"Це питання назрівало вже давно, воно необхідне. Це абсолютно правильно, я вітаю нас - і музикантів, і український народ, що ми крок за кроком стаємо незалежними в ідентичності нації. Дуже важливо тримати наш устрій, у якому ми зацікавлені”, - каже артистка.

"Ми також маємо навести лад у діяльності, яка називається "благодійні концерти на підтримку України", де збирають кошти. На цих концертах артисти дуже часто виконують російські пісні. Я вважаю, що якщо в цих концертах використовуються російські пісні, вони повинні називатися комерційними і ніяк не можуть представляти Україну. Треба налагодити це, тому що у спільноти за кордоном питання: "Ви воюєте, чи співаєте російською у своїх благодійних концертах?" - висловилася Тіна. - Давайте вже писати історію України без раші та рашистів. Раша, гудбай".

Також Кароль поділилася думкою про перейменування вулиць та виключення російської класики зі шкільної програми.

"Якщо така мерзота виросла на класиці російської, нафіга вона нам потрібна взагалі? Навіщо її вчити? Звичайно, все перейменовуємо. Воно нам не потрібно, воно не впливає на IQ ніяк. Тому не боїмося, вчимо своє, співаємо своє і підтримуємо своє", – вважає зірка.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Одружився і став татом у 19: як живе Роман Сасанчин після перемоги в "Голосі країни"

Де зараз Роман Сасанчин - 22-річний український співак, який виграв шоу "Голос. Діти" та "Голос країни"

Річ саме в ефективності: лідер гурту "Скай" Олег Собчук озвучив своє ставлення до мобілізації

Олег Собчук висловився про мобілізацію - лідер гурту Скай заявив, що в тилу від нього буде набагато більше користі, ніж на фронті

В мережі показали свіже фото 88-річного Алена Делона, який нещодавно отримав орден від Зеленського

Анушка Делон показала свіже фото свого зіркового батька - як виглядає 88-річний Ален Делон, якого помістили під посилену опіку