Лайм

Як закрити на зиму французькі огірки з гірчицею: рецепт Лілії Цвіт

Така закуска вийде кисло-солодкою

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт солоних або маринованих огірків. І якщо ви вже консервували огірки на зиму без оцту, маринували з кропом та часником, а також закрили декілька банок Ніжинського салату, цього разу зробіть французькі огірки з гірчицею. theLime ділиться простим рецептом від Лілії Цвіт.

Інгредієнти на банку 1 л: огірки (400 г), часник (1-2 зубчики), лавровий лист (1 шт.), перець чилі (2 шматочки), перець запашний (0,5 ч. л.), гірчиця Французька" (1 ст. л.), сіль (1 ст. л.), цукор (2 ст. л.), оцет (2 ст. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Огірки викладаємо у велику ємність, заливаємо холодною водою та залишаємо у такому вигляді приблизно на 1 годину. Потім обрізаємо кінчики із двох сторін.

Для такої консервації потрібно підготувати кілька літрових банок. Їх просто промиваємо під проточною водою з харчовою содою або миючим засобом, витираємо насухо.

Часник очищаємо від лушпиння, кожен зубчик розрізаємо на кілька частин. Перець чилі промиваємо і ріжемо кружальцями.

На дно кожної банки викладаємо по 1 лавровому листку, 0,5 ч. л. суміші перців горошком, 1 ст. л. французької гірчиці в зернах, кілька скибочок часнику та перцю чилі. Потім викладаємо у банку підготовлені огірки, зверху засипаємо їх 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру та вливаємо 2 ст. л. оцту. Заливаємо в кожну банку окріп до самого верху.

Беремо велику каструлю для стерилізації і вистилаємо її дно ганчіркою або марлею, щоб банки не потріскалися. Ставимо банки, заливаємо їх гарячою водою та підігріваємо на середньому вогні. Стерилізуємо приблизно 5 хвилин після закипання води, потім закручуємо кришками і акуратно перевертаємо з боку на бік, щоб інгредієнти рівномірно розмішалися, а цукор і сіль розчинилися.

Банки ставимо догори дном, кутаємо в ковдру або плед приблизно на добу – до повного остигання. Потім забираємо в прохолодне місце (льох, холодильник) до зими.

У холодну пору року дістаємо мариновані огірки та насолоджуємося апетитною закускою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Хочуть бути головними: які знаки Зодіаку прагнуть домінувати над іншими

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які намагаються у всьому домінувати над іншими людьми – серед них Леви та Овни

Що робити з блідою розсадою перцю та баклажанів: допоможе просте підживлення

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї