Лайм

Герой нашого часу: Могилевська розповіла про лікаря з Ізюма, який рятував людей у підвалі

Українці - неймовірні

Українська співачка Наталія Могилевська поділилася історією лікаря із Ізюма, який під час окупації міста рятував життя у підвалі місцевої лікарні.

Як зізналася артистка в Instagram, читаючи історію про відважного медика, вона не могла зупинити сльози. "Це Герой нашого часу і такі люди надихають", - наголосила вона.

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

"Ізюм молиться на лікаря Юрія Кузнєцова. До повномасштабного вторгнення його знали як талановитого дорослого і дитячого ортопеда-травматолога, а під час окупації він узяв на себе керування Центральною міською лікарнею Піщанської Богоматері", - поділилася співачка.

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Читайте також: Центр розбомблений вщент: Олександр Педан показав фото с деокупованого Ізюма

Юрій Кузнєцов разом із сімома медиками робив операції у підвалі лікарні. Часто зашивав рани без анестезії, ледь не наосліп.

"Щодня в лікарню приносили поранених і катованих. Хтось доставляв постраждалих і повертався в місто, хтось залишався в лікарні, щоб переховуватися в підвалі", - розповіла Могилевська.

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Ізюм звільнили від російських окупантів 10 вересня. Але навіть після деокупації лікарня залишається важливим місцем у місті. До Кузнєцова йдуть ті, кого він врятував у захопленому місті й ті, кого він лікував до окупації.

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Наталія поділилася цитатою лікаря, де він розповідає про свої емоції на той момент.

"Психологічно найстрашніше - це авіаційні бомбардування. Артилерійські на їхньому фоні ще не так, - каже лікар. - Страшно тут було всім. І у всіх нас була депресія, кожен з нею справлявся, як міг. Мені допомогла робота, те, що рятував життя. Найважче знаєте, що було? Коли привозять твоїх знайомих, а вони в агонії, і ти безсилий. Дуже важко. Слава Богу, їх було небагато".

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

  • Українці – неймовірні. Вони рятують життя не лише постраждалих на війні людей, а й тварин. Подивіться, як змінився кіт Фенікс, якого знайшли обгорілим під уламками зруйнованого будинку в Бучі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків