Лайм

Як приготувати смачний плов у сковороді: простий рецепт

Побалуйте своїх близьких

Плов страва східної кухні, в основі якої варений рис. Кожна господиня має свій фірмовий рецепт цієї страви: хтось готує її в мультиварці без м'яса, хтось з яловичиною, а інші – з куркою. theLime ділиться з вами простим рецептом плову зі свининою в сковороді.

Інгредієнти: рис камоліно (1 склянка), свинина – вирізка або шия (0,5 кг), цибуля (2 шт.), морква (1-2 шт.), вершкове масло (50 г), часник (1 головка), чорний мелений перець, мелена копчена паприка, мелений кмин, зіра, куркума, лавровий мелений лист, сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування смачного плову у сковороді беремо свинячу вирізку чи шию. Якщо ви або ваші близькі не вживають цей вид м'яса, беремо індичатину (стегно або ніжку, але доведеться обрізати м'ясо з кістки).

Овочі промиваємо у проточній воді та очищаємо, цибулю дрібно нарізаємо, а моркву тремо на крупній терці.

У розігріту сковороду з високими бортиками вливаємо олію, розігріваємо її і додаємо нарізану цибулю. Обсмажуємо до прозорості.

Потім додаємо в сковороду моркву. Обсмажуємо її до золотистого кольору, періодично помішуючи, щоби не пригоріла.

М'ясо ретельно промиваємо у воді, нарізаємо середніми шматочками, додаємо до цибулі з морквою, обсмажуємо, помішуючи, на середньому вогні 15 хвилин.

Читайте також: Як приготувати гречку з овочами та грибами в духовці.

Через зазначений проміжок часу додаємо приблизно 0,5 склянки гарячої води, всі спеції, окрім солі, ретельно перемішуємо та тушкуємо під кришкою на невеликому вогні 60-70 хвилин. За цей час можна один-два рази акуратно перемішати, при необхідності додати ще трохи гарячої води.

Потім ще раз перемішуємо все, додаємо вершкове масло, всипаємо рис, перемішуємо, солимо і розрівнюємо ложкою. Заливаємо окропом – так, щоб покрити все, що знаходиться у сковороді приблизно на 1 см зверху. У центр сковороди кладемо 1 головку часнику (промиту та з трохи надрізаними зубчиками).

Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 30-40 хвилин, потім залишаємо ще хвилин на 15-20 настоятися під кришкою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з вареними яйцями на Великдень: рецепти швидких і смачних салатів

Які салати можна приготувати на Великдень 2024 - 4 рецепта салатів з додаванням яєць - покрокова інструкція з фото

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво