Лайм

Головні заборони в Тетянин день: від яких справ варто утриматися 25 січня

Дізнайтеся, що не можна робити цього дня

25 січня українці святкуватимуть Тетянин день – церковне свято, яке вшановує святу мученицю Тетяну. Вона жила в Римі за правління імператора Олександра Севера і віддала своє життя за християнство. Також цього дня жінки, які носять ім'я Тетяна, відзначатимуть іменини. Раніше ми розповідали, що потрібно знати про свято, які існують традиції в Україні, а також чому День ангела Тетяни не варто вважати Днем студентів. У цьому матеріалі поділимося основними заборонами свята.

Що не можна робити 25 січня

Тетянин день, як і всі значущі церковні свята, має свої заборони, яких віруючі намагаються дотримуватись. Нижче розповімо про головні заборони цього дня.

Фото: Getty Images

1. 25 січня не можна сумувати і впадати у відчай. Попри складні для України часи, важливо провести цей день в атмосфері радості та посмішок.

Читайте також: Тетянин день: яскраві вітання у віршах.

2. На відміну від більшості церковних свят, у Тетянин день можна займатися домашніми справами. Також важливо залучити до роботи всіх домочадців. Вважається, що в цей день має бути порядок в будинку, ніхто не повинен ухилятися від виконання побутових справ.

3. У Тетянин день не можна відмовляти у допомозі. Наші пращури вірили, що якщо проігнорувати прохання того, хто потребує, то в майбутньому можна самому опинитися в біді.

4. 25 січня категорично заборонені сварки та конфлікти, особливо, якщо вони відбуваються у родинному колі.

5. Ще одна заборона свята - не можна скупитися.

6. Дівчатам у Тетянин день не можна лінуватися і довго валятися у ліжку. Також заборонено ходити у старому та неохайному одязі. Вважається, що так можна накликати невдачі в особистому житті.

Новини партнерів

Читайте також

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Як у домашніх умовах за допомогою перекису водню, солі, нашатирного спирту відіпрати брудні білі шкарпетки, щоб повернути їм колишній вигляд

Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах зробити апетитні сирники з манною крупою та крохмалем на сніданок, щоб побалувати свою родину та дітей

В них важко не закохатися: з якими знаками Зодіаку буде найкраще перше побачення

Які знаки Зодіаку зроблять перше побачення незабутнім - Стрільці, Овни, Близнюки