Лайм

Трималася осторонь: переможниця "Євробачення-2023" Loreen відмовилася підписати прапор України

Налагодити контакт із шведкою українській делегації не вдалося

На "Євробаченні-2023" TVORCHI посіли шосте місце, здобувши значну кількість глядацьких голосів. При цьому продюсер дуету Петро Заставний здивував заявою, що єврофани вороже сприйняли українців: ще з 2022 року багато з них ображені на перемогу України.

Дивною поведінкою у 2023 році відзначилися не лише шанувальники конкурсу, а й його переможниця. Менеджерка TVORCHI Юлія Могилюк розповіла виданню OBOZREVATEL, що представниця Швеції Loreen не захотіла поставити свій підпис на українському прапорі.

Фото: Getty Images

"Лорін, напевно, єдина учасниця серед усіх, з ким особливого контакту у нас не було. Вона трималася осторонь від усіх, і єдина, хто відмовився підписати прапор, який ми просили підписати учасників, щоб потім розіграти на благодійному аукціоні на підтримку України, - заявила представниця групи. - Натомість свої підписи на прапорах залишили Фінляндія, Італія, Іспанія, Литва, Франція та інші".

Читайте також: Плагіат на Міку Ньютон: українці відреагували на перемогу Швеції на "Євробаченні-2023".

Могилюк підтвердила слова Заставного про те, що єврофани відверто хейтили Україну, починаючи від самого нацвідбору і закінчуючи фіналом конкурсу.

"На внутрішньому голосуванні для єврофанів кожної країни вони поставили нас на останнє місце. Це була помста за торішню перемогу України, яка була, на їхню думку, незаслуженою, - прокоментувала вона. - За період підготовки ми прочитали безліч коментарів, де вони звинувачували нас у тому, що Україна отримує особливу увагу, і що "Україна знову виграє через війну". В одній із країн навіть бойкотували наш виступ".

Нагадаємо, що TVORCHI виступили на "Євробаченні-2023" із піснею "Heart of Steel". За результатами голосування професійних журі вони отримали 54 бали та опинилися на 15 місці. Голосування глядачів принесло їм ще 189 балів, тому вони піднялися на 6 позицію.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування