RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У снігу не потонемо? Як комунальники Києва підготувалися до зими

"Краш-тест" для комунальників буде вже на початку грудня

"Краш-тест" для комунальників буде вже на початку грудня Фото: Апостроф / Олександр Гончаров

У п'ятницю, 19 листопада, у деяких регіонах українці вже побачили перший сніг. Згідно з прогнозами синоптиків, у Києві засніжить у вівторок, 23 листопада. Чи підготувалися до зими комунальні служби столиці – дізнавався "Апостроф".

За даними синоптичних сервісів, перший сніг у Києві очікується вночі та вранці 23 листопада. І хоча на поверхні землі він навряд чи лежатиме з огляду на температуру, це не значить, що будь-якого моменту циклон не здатен принести дещо серйозніше.

Міські чиновники запевняють, що у випадку снігопадів колапсу не буде. А комунальники кажуть, що вони готові навіть до надмірних снігопадів. Пообіцяли врятувати вулиці Києва і від ожеледиці.

Саме зараз, як розповіли "Апострофу" в комунальному підприємстві "Київавтодор", завершується підготовка до осінньо-зимового періоду 2021-2022. Адже це цілий комплекс заходів, до яких залучається не одна комунальна служба й підприємство.

Читайте: 5 помилок у догляді за замшевим взуттям: як не зіпсувати улюблену пару

Крім того, для координації зусиль 13 жовтня цього року КМДА видала розпорядження №2146 "Про утримання автомобільних доріг і тротуарів у місті Київ в осіннє-зимовий період 2021-2022".

Розпорядження визначає ряд питань. Зокрема, у якій кількості та яка снігоприбиральна техніка буде працювати на вулицях міста. Також виділяються вулиці та маршрути, на які треба звернути особливу увагу – це передусім центральні магістралі, якими проходить рух пасажирського транспорту, а також особливо складні та небезпечні ділянки руху. Саме на них комунальники звертають особливу увагу в період снігових заметів та ожеледиці.

"На даний час на підприємствах корпорації підготовлено 586 одиниць спеціалізованої техніки, а саме, основної спеціалізованої техніки – 458 одиниць, та додаткової – 128", - розповів "Апострофу" заступник генерального директора КП "Київавтодор" Олександр Павловський.

Якщо наслідки природних явищ перевищать очікування, то в комунальному підприємстві вже уклали договори з іншими організаціями про допомогу. Зокрема, в разі необхідності комунальники отримають додатково 123 одиниці снігоприбиральної техніки.

Читайте: Погода наприкінці грудня здивує: народний синоптик дав прогноз

А як щодо ожеледиці? Комунальники кажуть, що вже заготували сіль, пісок та інші матеріали, які могли би стати у нагоді.

"До початку осінньо-зимового періоду підприємства корпорації підготували вже 36,2 тисяч тон солі, 29 тисяч тон піску та 1,6 тисяч тон фрикційних матеріалів", - розповів "Апострофу" заступник директора КП Олександр Павловський.

Він також повідомив, що працівники шляхово-експлуатаційних підприємств вже перевірили спільно з "Київавтодором" обладнання для приготування рідких хлоридів – аби переконатися, що воно буде безперебійно працювати упродовж усього холодного сезону. Павловський повідомив, що перевірку також пройшло спеціальне обладнання, яке займається розкиданням солі.

"За результатами перевірки були складені відповідні акти", - відзвітували в комунальному підприємстві.

На практиці перевірити, як комунальники підготувались до зими, ми зможемо у першій половині грудня. За прогнозами синоптиків, снігопади очікуються з 5 по 9 і з 14 по 17 грудня.