Лайм

Українців попередили: чому не можна довго тримати вино у радянських кришталих фужерах

Фото:

Український телеведучий Костянтин Грубич нагадав, що справжній кришталь – це скло, яке містить свинець. І через високий вміст свинцю, з кришталем потрібно бути обережним.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, найбільш вдалий варіант для покупки – це так званий молекулярний кришталь. Він менш токсичним, адже містить менше свинцю, і має прозорість, як у скла. Він також менше вбирає запахи, що робить його більш практичним для щоденного використання.

"Старі радянські кришталі зроблені з додаванням оксиду свинцю. Ось тільки він заборонений до використання у сучасній Європі. На Заході дозволений оксид барію. Тому якщо у вас у сервантах досі на почесному місці старі радянські кришталі, тримати довго вино у таких фужерах я - не раджу", - зауважив телеведучий.

Професор, доктор технічних наук Тарас Караваєв пояснив, що особлива небезпека, коли ви наливаєте в цей фужер і тримаєте досить довгий час певні напої, особливо алкогольні, це може викликати емісію того самого свинцю в напій, потім ви його можете споживати. Тому, якщо ви п'єте якийсь напої із кришталевих фужерів, бокалів і інших виробів, тому випили і не залишаєте його на ніч або на довгий час, тому що відбувається емісія і це є небезпечно для здоров'я. А як відомо, свинець не виводиться з організму, бо дуже-дуже довгий час він і накопичується в внутрішніх органах, і в головному мозку, викликаючи дуже негативний вплив на організм.

Нагадаємо, раніше Потап в інтерв'ю російському журналісту заговорив про своє майбутнє в Україні.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Лайм
Теги: кришталь

Новини партнерів

Читайте також