Лайм

У готелі "Салют" проведуть вечірку на підтримку руху Save Kyiv Modernism

21 травня пройде вечірка на підтримку береження знакових архітектурних споруд столиці

21 травня в готелі «Салют» на Арсенальній пройде вечірка на підтримку руху, яке бореться за збереження знакових архітектурних споруд столиці.

Готель «Салют» – пам'ятник модернізму 70-х, стилю, який сьогодні перебуває на межі зникнення. Дитячий світ, ДК Корольова, «Тарілка» на Либідській – назви цих об'єктів потрапили у нещодавні заголовки через некомпетентну реставрацію, або через загрозу знесення. У більшість об'єктів модернізму вхід обмежений чи взагалі закритий. Але ж потрапити в надзвичайну архітектурну форму, тим більше у торкаючий момент – бажання будь-якого жителя столиці. Реалізацією таких можливостей зайнялося творче об'єднання DJBuro, до якого входять музичні експерти Влад Фісун, Володимир Сиваш та Masha Efy.

«В проєктах DJBuro ми неодноразово використовували нецільові об'єкти Києва. Я згадую особисту участь в легендарній БОМЖ-паті, яка проходила у кесоні на Оболонській набережній і під Гаванським мостом, свої відеостріми у Мистецькому арсеналі та в охолоджувальній вежі в Чорнобильській зоні, сети колег на фоні центру Києва. Архітектура мене захоплювала з дитинства завдяки професії мами, і я вважаю, що культура ставлення до архітектурної спадщини – це перманентний процес. І ми приймаємо в ньому участь своїм діджейським способом», – ділиться засновник формації Влад Фісун

За підтримки соціальної спільноти save kyiv modernism основна мета формації привернути увагу громадськості до проблеми збереження архітектурної спадщини, а також використання таких об'єктів в культурних цілях.

«Як тільки не називають модернізм: «бридкий», «краще спалити», «совок». Я чула багато причин спалити, знищити. Моя думка – архітектура в стилі модернізм різна, багато об'єктів дійсно коробки з бетону, сірі й сумні свідки промислового розквіту в 70-х. Але, є такі об'єкти, які «летять» і за собою запрошують. Вони пластичні, легкі, «мелодійні». Як Тарілка, Салют, Дім Меблів, Корпус Університету на ВДНГ і Крематорій. Це унікальна архітектура, побудована українцями під час радянської влади. Наша культурна та економічна спадщина, результати проєктування та технологій будівництва українських архітекторів, будівельників, конструкторів, художників. Це крутий туристичний магніт, це локації для зйомок, це фотозони й місця для івентів, фестивалів, культурних проєктів. Модернізм занепав та потребує нового життя. Він ще може добре послужити суспільству. Я за збереження та переосмислення нових економічних культурних функцій для цієї архітектури», – коментує активістка save kyiv modernism Ольга Терефєєва

Квитки

Коли: 21 травня, 19:00

Де: верхній поверх готелю Салют

Новини партнерів

Читайте також

Танцювальні суботи, вар’єте, рок, ска-панк і вистави: Caribbean Club анонсує події квітня-травня

"Карибські вечорниці", вар’єте "Рояль" у форматі дінер-шоу, концерт EPOLETS: події квітня і травня в Caribbean Club

Легендарна VERKA SERDUCHKA зіграє благодійний концерт в Osocor Residence

VERKA SERDUCHKA виступить в Osocor Residencе з мегахітами і новою версією Dancing Lasha Tumbai

Афіша подій у Києві: "Карибські вечорниці", вар'єте "Рояль" з Lida Lee, спектаклі "Чорного квадрата"

Caribbean Club запрошує на події лютого: гостей чекають улюблені музичні, театральні та гумористичні заходи