Лайм

У Києві презентують спецвипуск журналу "Антиквар" №124: "Світ і світло Вільгельма Котарбінського"

В рамках презентації буде також представлена унікальна культурна колаборація

13 жовтня о 18:00 в галереї "КалитаАртКлуб" (Малопідвальна, 21/8) відбудеться

презентація спеціального випуску журналу "Антиквар" №124: "Світ і світло Вільгельма Котарбінського", присвяченого видатному польському художнику, одному з авторів розписів Володимирського кафедрального собору в Києві. До масштабного міжнародного проєкту долучилися дослідники з п’яти країн, де жив та працював художник — Польщі, України, Італії, Білорусі, Росії.

За словами кураторки та запрошеного редактора спецвипуску Олександри Пеліховської (Варшава), унікальні документи, вперше опубліковані в цьому номері "Антиквара", складно було не просто зібрати з цілої Європи, але і знайти: попри величезну популярність та значимість художника, його архів повністю загинув і розпорошився за часи "влади Рад". Команда проекту півтора роки працювала над пошуком та збором матеріалів, попри кордони та складнощі, пов’язані з "пандемічними" обмеженнями.

В рамках презентації "Антиквара", буде представлена унікальна мистецька колаборація: вернісаж авторської графіки видатної сучасної української місткині, Олени Придувалової. Серія образів народилася під час роботи художниці над створенням омажу (твору-присвяти від одного митця іншому), який був зроблений спеціально для колекційної серії журналу "Світ і світло Вільгельма Котарбінського". Інспірацією послугували зображення Серафимів у парусах малих куполів Володимирського кафедрального собору, які прикрасили й обкладинку свіжого номеру "Антиквара".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймАфіша
Теги:

Новини партнерів

Читайте також

Тіна Кароль в Osocor Residence: 14 червня співачка дасть концерт просто неба в резиденції

Незабутній вечір під відкритим небом разом із Тіною Кароль! 14 червня в резиденції Osocor Residence співачка влаштує грандіозний концерт

Танцювальні суботи, вар’єте, рок, ска-панк і вистави: Caribbean Club анонсує події квітня-травня

"Карибські вечорниці", вар’єте "Рояль" у форматі дінер-шоу, концерт EPOLETS: події квітня і травня в Caribbean Club

Легендарна VERKA SERDUCHKA зіграє благодійний концерт в Osocor Residence

VERKA SERDUCHKA виступить в Osocor Residencе з мегахітами і новою версією Dancing Lasha Tumbai