Лайм

Впевнені, що вам можна кавун? Не факт: що важливо знати про головний смаколик літа

Дізнайтеся про користь і шкоду кавуна

З настанням літа ми з нетерпінням чекаємо того моменту, коли на прилавках магазинів з'являться великі соковиті смугасті ягоди. Як вибрати кавун, напевно вже знають багато, але мало хто знає, що він показаний далеко не всім.

Перш ніж купити кавун, потрібно знати, кому вживати солодкі ягоди корисно, а кому - небезпечно. The Lime розповість, хто може сміливо ласувати улюбленою сезонною ягодою, а кому слід бути обережним.

Кавун користь

Безумовно, користь правильно вирощеного кавуна - неоціненна. У ньому міститься велика кількість фолієвої кислоти, залізо, вітаміни А і С, кальцій, магній, натрій та інші мікроелементи. Кавун корисний вагітним жінкам і годуючим мамам. Великий вміст рідини в ягоді позитивно позначається на лактації, збільшуючи кількість грудного молока.

Людям, які страждать на анемію, варто обов'язково включити кавун в свій раціон. Так як в цьому продукті міститься залізо, кавун показаний людям з дефіцитом цього елементу.

Кавун також має сильну сечогінну і жовчогінну властивостями. У сезон кавунів можна позбутися від піску і дрібного каміння в нирках, а також спростити роботу печінки.

Кавун виводить з організму холестерин, тому смугасту ягоду рекомендують при атеросклерозі, подагрі, ожирінні і артритах.

Крім того, кавун захищає шкіру і організм від ультрафіолету, отже цей продукт стане незамінним на пляжі.

Кавун калорійність

Як відомо, кавун - дієтичний продукт. Калорійність кавуна становить 25 калорій на 100 грам. Дієтологи включають цей продукт в різні дієти, спрямовані на зменшення ваги. Однією з таких є монодиета, тобто коли в їжу вживається тільки одні кавуни. Кавунова дієта переноситься досить легко. Протягом трьох днів, ви повинні їсти тільки кавун. Кількість його залежить від вашого початкового ваги, виходячи із пропорції 1 кілограм м'якоті ягоди на 10 кілограм вашої ваги.

Кому не можна їсти кавун

Деяким людям категорично заборонено вживати кавуни. Варто забути про цю ягоду людям, що страждають на сечокам'яну хворобу, аденому передміхурової залози, розладами шлунково-кишкового тракту і коліти.

Тим, хто недавно переніс хірургічне втручання - варто зменшити кількість порцій.

До групи ризику також включені ті, у кого спостерігаються проблеми з серцем.

Вкрай не рекомендується давати кавун маленьким дітям, оскільки ягода може містити в собі високу кількість токсинів і нітратів, які несприятливо можуть позначитися на дитячому здоров'ї.

Мало хто знає, що кавун ще потрібно правильно їсти. Вживання ягоди важливо не змішувати з жирною та солоною їжею, так як є ризик викликати набряки і болі в шлунку. А звичка закушувати кавун чорним хлібом може привести до загострень хвороби дванадцятипалої кишки.

Кавун не можна їсти до їди або відразу після, щоб не спровокувати проблеми з травленням. Вживати в їжу смугасту ягоду рекомендують за дві години до або через дві години після основного прийому їжі.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Чому короткі стрижки можуть візуально зістарити та як уникнути такої проблеми - фахівці поділились дієвими порадами