Лайм

Як зміцнити довге волосся: 5 корисних процедур на дому без салонів

Як відновити густоту волосся за допомогою народних рецептів

Красиве довге волосся - гордість і візитна картка будь-якої дівчини. Блискучі локони завжди притягують погляди оточуючих і викликають захоплення. Однак постійне фарбування, укладання й інші шкідливі фактори постійно погіршують їх стан.

The Lime розповість, як відростити довге волосся, а також дасть кілька порад, як швидко зміцнити волосся в домашніх умовах, повернувши їм колишній здоровий вигляд.

Догляд за довгим волоссям: 5 корисних процедур

Масаж шкіри голови

Масаж шкіри голови здатний творити чудеса. Він покращує кровообіг, що забезпечує хороший ріст волосся. Причому робити самомасаж потрібно регулярно.

Щоб виконати такий масаж, вам не потрібно володіти ніякими спеціальними навичками. Досить просто бажання і наявності вільного часу. Самомасаж можна виконувати із застосуванням спеціальних масел для зміцнення волосся, що тільки посилить процес і допоможе швидше відновити густоту волосся.

Маски для волосся

За допомогою масок, приготованих своїми руками, можна відновити пошкоджене волосся, повернувши їм блиск і густоту. Однак народні рецепти варто підбирати правильно, враховуючи, перш за все, свій тип волосся.

Сухе волосся відновить маска, яка містить сирий жовток. Для приготування цього засобу потрібно взяти жовток одного яйця і змішати його з половиною ложки меду і додати кілька крапель вітаміну А (або ложку будь-якої олії). Розподіліть маску по локонам і тримайте на волоссі не менше години. Змийте теплою водою з використанням шампуню.

Для жирної шкіри голови добре підійде маска з чорниці. Візьміть 300 г ягід (можна в замороженому вигляді), добре розітріть і залийте 200 мл окропу. Коли розчин охолоне, втирайте в шкіру біля коріння і укутайте голову. Через півгодини змийте маску.

Ефірні масла

Один з кращих засобів, що зміцнює волосся і робить їх густими, - ефірна олію. Найефективнішими для відновлення проблемного волосся вважаються масла дерева бий, гвоздики і кориці, а також розмарину. Але пам'ятайте, що ефірні масла досить "сильні", тому використовувати їх потрібно разом з базовими. В якості основи для маски підійде касторова, арганова або оливкова олія.

Трави

Щоб зміцнити волосся фітотерапевти рекомендують застосовувати відвари трав. Кращі трави для зміцнення волосся - кора дуба, цибулиння (але виключно для темного волосся), а також кропива, деревій, календула, ялівець і петрушка. Відвари з цих трав втирайте в шкіру голови і обполіскуйте ними волосся.

Риба

На стан волосся благотворно впливають жирні сорти риби, такі як лосось, форель і скумбрія. Справа в тому, що в рибі міститься велика кількість білка і заліза, які зміцнюють волосся. Тому, щоб ваші волосся не випадало і виглядали здоровими - їжте рибу.

  • Також читайте на The Lime, як захистити довге волосся від сонця. Промені палючого сонця висушують локони і ушкоджують їх структуру. Тому, щоб волосся залишалися здоровими, потрібно знати кілька простих правил.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Чому короткі стрижки можуть візуально зістарити та як уникнути такої проблеми - фахівці поділились дієвими порадами

Відразу піднімає настрій: добірка красивого і модного манікюру на весну 2024 року

Модний манікюр для весни 2024 - які кольори обрати та чому вони популярні - добірка актуальних ідей, пояснення від експерта