Лайм

Скільки води потрібно пити в день: відповідає дієтолог

Лікар попереджає, що без достатньої кількості води наше тіло відвикає пити

В інтернеті повно інформації про те, що для доброго здоров'я і схуднення дорослій людині слід пити близько 2 літрів води в день. У той же час деякі доводять, що пити треба тоді, коли хочеться, і немає сенсу мучити себе загальними рекомендаціями. Ось, що розповіла нам в інтерв'ю дієтолог Наталія Бочарова.

За словами Бочарової, кожен з нас завжди повинен мати під рукою пляшечку з водою. В іншому випадку ми ризикуємо не тільки заробити зневоднення, а й буквально відучити своє тіло пити.

"У нас до цих пір немає можливості всюди набрати води. Тільки в магазині, і то переважно в пластиковій пляшці. Але це норма - випивати достатню кількість води в день. У нас же чомусь крутять компоти, п'ють газовані води, а пляшечки з собою не носять. Це те, до чого треба звикати з дитинства, - вважає лікар. - Інакше організм відвикає пити. День не дав води, два не дав води, а на третій він вже не попросить. Він адаптується, але це не нормально. Потім у нас з'являються проблеми і ми йдемо до лікаря".

Деякі люди вважають, що воду протягом дня можна замінити кавою або чаєм. Наталія Бочарова підкреслює, що це не так (хоча обидва напої, в цілому, не варто вважати шкідливими).

"Кава - це діуретик, вона виводить з організму воду. Тому так, її кількість потрібно компенсувати. Чай - не завжди. Це вже треба дивитися, який саме. А заголом і кава не погано, і чай не погано. Зелений чай, наприклад, має багато антиоксидантів. Кава також, але вже треба дивитися, яка у людини швидкість виведення кофеїну, який метаболізм, - каже дієтолог. - Комусь можна пити одну чашку кави в день, комусь категорично не можна, кому-то можна п'ять. Але ні кава, ні чай не компенсують воду".

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКрасота
Теги:

Читайте також

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Чому короткі стрижки можуть візуально зістарити та як уникнути такої проблеми - фахівці поділились дієвими порадами