Лайм

7 ознак неякісного манікюру в салоні - як розпізнати дилетанта

Як зрозуміти, що перед вами поганий майстер

Чи бувало у вас так, що ви приходите в салон краси, платите гроші, довіряєте майстру, але в підсумку залишаєтеся незадоволені результатом? Щоб уникнути таких неприємних ситуацій, потрібно знати на які речі варто звертати увагу. Ми зібрали для вас ознаки непрофесійного манікюру, які обов'язково повинні вас насторожити.

Неякісна дезінфекція

Всі інструменти для манікюру і педикюру обов'язково повинні бути ретельно продезінфіковані. Простого протирання спиртом в цій справі недостатньо. У салоні обов'язково повинні бути спеціальні бокси, як в хірургічних відділеннях. Тільки з їх допомогою є шанс убити всіх мікробів і убезпечити клієнта.

Клієнт має право дізнатися, як саме проводять дезінфекцію обладнання, тому не бійтеся задавати питання. Пам'ятайте, що мова йде про ваше здоров'я.

Поганий запах в салоні

Якщо вам здається, що в салоні погано пахне, запитаєте у майстри або адміністратора, в чому причина. Багато речовин для манікюру і педикюру є досить сильними хімікатами, тому в салоні обов'язково повинна бути робоча витяжка. Якщо її немає або вона несправна, ви ризикуєте надихатися різними випарами.

Це загрожує головним болем, проблемами з тиском і навіть розвитком різних захворювань дихальних шляхів.

Тупі інструменти

Запитайте у майстра, як давно він точив свої інструменти. Це дуже важливо, адже тупі леза можуть залишити задирки, порізи та інші неприємні наслідки.

Професійні майстри регулярно займаються доглядом за своєю апаратурою і завжди підтримують робоче обладнання в хорошому состоаніі.

Неякісні покриття

Якщо ви бачите, що лак для покриття нігтів тягнеться, збивається в грудки, наноситься нерівномірно і неакуратно, краще відразу попросіть припинити процедуру і йдіть в інший салон. Погані фахівці часто економлять на засобах, тому продовжують використовувати багато продуктів після закінчення їх терміну придатності.

Таке покриття протримається недовго, навряд чи буде гарно виглядати і навіть може нашкодити вашим нігтям.

"Потім все саме виправиться"

Якщо вам щось не подобається у вашому манікюрі і у відповідь на претензію ви чуєте: "Та нічого, все потім саме вирівняється!", Ніколи не вірте. Так відповідають тільки дилетанти, які просто хочуть якомога швидше позбутися від клієнта і отримати від нього гроші.

Хороший майстер обов'язково врахує всі ваші побажання, почує всі зауваження і розповість вам, як можна все виправити і поліпшити.

Велика кількість масла

Часто майстри змащують пальці клієнтів великою кількістю спеціального масла. В цьому немає нічого поганого, якщо це спеціальне масло для пом'якшення кутикули або просто зволожуючий засіб.

Але, е сли ви бачите, що біля ваших нігтів помітна суха шкіра, кутикула прибрана не повністю або є інші недосконалості, варто насторожитися. Адже нерідко недобросовісні майстри просто приховують маслом проблеми, які не хочуть виправляти.

Відмова виправити помилку

Клієнт має повне право попросити майстра виправити якусь помилку в роботі. Наприклад, якщо ви зачепили покриття, малюнок вийшов не таким, як ви просили, або ж якщо вам не подобається колір чи форма - всі ці нюанси сумлінну професійний майстер повинен почути і врахувати. Без додаткової плати, якщо тільки ви не просите повністю змінити техніку і вид роботи.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКрасота
Теги: Манікюр

Читайте також

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Чому короткі стрижки можуть візуально зістарити та як уникнути такої проблеми - фахівці поділились дієвими порадами

Відразу піднімає настрій: добірка красивого і модного манікюру на весну 2024 року

Модний манікюр для весни 2024 - які кольори обрати та чому вони популярні - добірка актуальних ідей, пояснення від експерта