Лайм

Перші морози зими: як і чим захистити шкіру від сухості і висипань

Які засоби допоможуть зберегти хороший стан шкіри в мінусову температуру

Нарешті в Україні йде справжня зима. Але цей радісний час красивих пейзажів і веселих прогулянок часто затьмарюється тим, що разом з морозами і сніжком приходять застуда, почервоніння шкіри, лущення, сухість і інші проблеми. Як зберегти здоров'я шкіри в мороз? Про це ми розповімо в нашому матеріалі.

Рідина

По-перше, в холодну пору року дуже важливо зволожувати шкіру. Робити це потрібно як зовні, так і внутрішньо. У день варто випивати мінімум 3-4 склянки простої чистої води без газу. Це допоможе зберегти еластичність шкіри, тонус і не дасть обличчю пересихати від різкої зміни температури.

Креми

Також потрібно пам'ятати про зволоження зовні. Обов'язково використовуйте зволожуючі креми 2 рази в день, після ранкового і вечірнього вмивання.

Дуже важливо правильно підбирати засоби догляду на зиму. У холодну пору року шкірі потрібно більше зволоження, ніж влітку. Тому засоби з великою кількістю поживних елементів і більш багатим складом вітамінів зараз будуть максимально актуальні.

Пам'ятайте про те, що денний і вечірній крем повинні бути спеціальними. Днем шкірі потрібен один набір речовин, вночі ж, коли ми лягаємо спати і шкіра оновлюється, потрібно зовсім інше. Тому заведіть собі два крема - на ранок і на ніч. Вони не обов'язково повинні бути дорогими, головне, щоб вони підходили під ваш тип шкіри.

Маски

Добре справляються з сухістю і почервонінням різні маски. Тканинні маски, максі з глини, гелі, пачті - все це можна сміливо використовувати взимку. Тільки не забувайте, що подібними засобами не можна користуватися кожен день, щоб не порушити природний баланс шкіри. Ідеальний режим користування масками - 1-2 рази в тиждень.

Вітаміни

Не забувайте, що краса починається зі здоров'я. А це означає, що догляд за шкірою потрібно починати з догляду за організмом. Намагайтеся їсти якомога більше фруктів і овочів, вживайте продукти, багаті вітамінами.

Також не зайвим буде купити в аптеці звичайний вітамін С. Смачні та улюблені з дитинства аскорбінки допоможуть зберегти гарний колір шкіри і підтримають ваше обличчя в тонусі.

Косметика

Взимку не варто надмірно навантажувати шкіру "важкими" і багатошаровими продуктами. Ідеальним варіантом макіяжу може бути легкий ВВ-крем, трохи рум'ян, бальзам для губ і щось, що підкреслює брови та вії.

Густі тональні креми, контурінг, консілери, пудру та інші засоби, які важко впливають на шкіру, в морозний час краще не використовувати. Так ваше обличчя зможе краще "дихати" і, відповідно, залишатися набагато більш свіжим і красивим.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКрасота
Теги:

Читайте також

Темний шоколад і вершковий блонд: який вигляд мають трендові відтінки волосся 2024 року

Професійні колористи розповіли, які відтінки волосся необхідно обирати навесні 2024 року, щоб виглядати стильно та бути у тренді

Як носити коротку стрижку і не виглядати старше своїх років: ключові поради для жінок

Чому короткі стрижки можуть візуально зістарити та як уникнути такої проблеми - фахівці поділились дієвими порадами

Відразу піднімає настрій: добірка красивого і модного манікюру на весну 2024 року

Модний манікюр для весни 2024 - які кольори обрати та чому вони популярні - добірка актуальних ідей, пояснення від експерта