Лайм

Які засоби догляду за шкірою варто додати у свою косметичку: поради експертів

Рекомендації дерматологів знадобляться навесні

З приходом весни наша шкіра потребує корекції догляду та додаткового захисту. Дерматологи Джошуа Зейхнер, Елізабет Малленс та Ліан Мак розповіли виданню Byrdie, які засоби будуть корисними в цей період.

Сонцезахисний крем

Захист від сонця – номер один у рейтингу пріоритетів дерматологів. Щоб убезпечити шкіру від шкідливих ультрафіолетових променів UVA та UVB, фахівці рекомендують щодня використовувати сонцезахисний крем із фактором захисту SPF 30 та вище. Він запобігає швидкому старінню шкіри, зводить до мінімуму утворення пігментних плям і зморшок.

Фото: pexels.com

Ретинол

Ретинол – найбільш вивчений інгредієнт для боротьби з ознаками старіння шкіри. Він стимулює вироблення колагену, покращує зовнішній вигляд зморшок, які вже є, а також запобігає появі нових. У той же час ретинол посилює оновлення клітин, покращуючи тонус та сяйво шкіри.

Ретиноїди є потужнішою версією вітаміну А і доступні лише за рецептом лікаря. Ретинол же доступний без рецепта в різних концентраціях від 0,25 до 4%. Цей компонент є золотим стандартом антивікових продуктів, але формування толерантності може бути повільним.

Читайте також: Як не зіпсувати шкіру домашніми засобами: корисні поради косметолога.

Гіалуронова кислота

Гіалуронова кислота – це зволожувач, який дозволяє шкірі притягувати та утримувати воду, запобігаючи трансепідермальній втраті вологи. Це молекула, що добре переноситься, і її можна безпечно використовувати щодня.

Вітамін C

Антиоксиданти, такі як вітамін С, зазвичай випускаються у формі сироватки та можуть використовуватися під сонцезахисним кремом для захисту від факторів передчасного старіння. Вітамін С виконує три основні функції: нейтралізує шкідливий вплив вільних радикалів, викликаний ультрафіолетовим випромінюванням, блокує вироблення аномальної пігментації і служить кофактором для вироблення колагену. Антиоксидант на шкірі діє як "невидимий щит".

Читайте також: Як визначити свій тип шкіри та підібрати щоденний догляд: поради експерта.

Фото: pexels.com

Засіб для очищення

Правильне очищення шкіри - найважливіша складова щоденного догляду. Засіб має бути м'яким, видаляти забруднення та надлишок шкірного сала, зберігаючи при цьому природний захисний бар'єр шкіри. Важливо уникати ароматизаторів у засобах для вмивання, щоб вони ніжніше впливали на шкіру.

Ніацинамід

Вітамін B3, також відомий як ніацинамід, є потужним антиоксидантом, який вирівнює тон шкіри, а також розгладжує та покращує її текстуру. Використовувати його можна на будь-якій ділянці шкіри, від обличчя до рук та п'ят.

Цікаві новини для вас:

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна робити у Вербну неділю: головні заборони великого свята

Коли віряни в Україні відзначать Вербну неділю у 2024 році, що прийнято робити в цей день, а також що категорично заборонено  

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки