Лайм

Ілона Маска запросили до Єгипту, щоб розвіяти теорію про прибульців-будівельників

Глава Tesla та Space X нарвався на критику через твердження щодо єгипетських пірамід

Влада Єгипту запросили главу компаній Tesla та SpaceX Ілона Маска відвідати країну і особисто переконатися в тому, що єгипетські піраміди свого часу побудований не прибульці, а люди.

Так єгипетський міністр з міжнародного співробітництва Ранія аль-Машат відреагувала на серію твітів Маска, в яких той назвав участь прибульців у будівництві пірамід "очевидною".

Розмірковуючи про піраміду Хеопса, яка роками залишалася найвищою будівлею людства, Маск також поділився думкою, що фараон Рамзес II був одним з неземних істот, що викликало дискусії та жарти. Та найбільше уваги отримав перший твіт підприємця, який зібрав понад 500 тисяч лайків і десятки тисяч ретвітів.

"Я стежу за вашою діяльністю з великим захопленням, - написала в соцмережі Ранія аль-Машат. - Запрошую вас та SpaceX, щоб ви могли вивчити письмові свідчення про те, як були побудовані піраміди, а також подивитися на гробниці їх будівельників".

Адже як стверджують історики, знайдені в 1990-х роках гробниці будівельників остаточно закривають дискусію та спростовують всі "теорії змови" про будівництво таких масштабних споруд неземними істотами.

У дискусії взяв участь і єгипетський археолог Захі Хавасс, який назвав роздуми Маска "галюцинаціями". "Я виявив могили будівельників пірамід, і це довело, що вони були єгиптянами і не були рабами", - цитує його Egypt Today.

На сьогоднішній день в Єгипті збереглося більше 100 пірамід, найвідомішою серед яких є піраміда Хеопса - її висота становить 137 метрів.

  • Раніше ми розповідали про те, що Ілон Маск знайшов спосіб транслювати музику прямо в мозок. І, судячи з усього, мова йде не про далеке майбутнє - презентацію проекту Neuralink планують провести вже в серпні цього року.
  • Читайте також на theLime, як Ілон Маск запустив у продаж шорти бренду Tesla. Звичайно, не без гумору, адже бізнесмен-троль в своєму репертуарі, і відсилки там всюди.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами