Лайм

У РФ ось-ось випустять свій "Чорнобиль": про що цей фільм і чому в мережі висміяли перший трейлер

"Так, хлопці, потрібно терміново відповісти заходу. Бюджет - три пачки сухариків і пиво для оператора. Поїхали"

Увечері 24 липня в YouTube з'явився вірогідний трейлер російського серіалу "Чорнобиль". Раніше користувачі мережі вже назвали його "відповіддю заходу" та успішному проекту каналу HBO з такою ж назвою. Ролик з'явився на каналі Igor Petrenko unofficial, однак через деякий час був видалений. І все ж користувачі встигли поширити його у мережі.

Наскільки відомо, фільм з актором Ігорем Петренком у головній ролі знімають студія Amalgama та канал НТВ, при цьому ніякої офіційної інформації про трейлер від творців поки немає. Перший ролик російського "Чорнобиля" викликав в мережі глузування і хвилю критики. Ми розібралися, про що розповість глядачеві його сумбурний сюжет і чому він здається таким смішним.

"Так, хлопці, потрібно терміново відповісти заходу. Бюджет - три пачки сухариків і пиво для оператора. Поїхали", - сміються в коментарях до трейлера користувачі YouTube.

Згідно з сюжетом, дія картини відбувається в квітні-грудні 1986 року. Український відділ КДБ отримує інформацію, що іноземні спецслужби виявляють певний інтерес до атомної електростанції в Чорнобилі (ЧАЕС). Головного героя Андрія Ніколаєва - радянського контррозвідника - направляють в Прип'ять, щоб знайти агента ЦРУ і запобігти можливому теракту.

"Зрозуміло. Американці нас**ли в реактор", "Відмінний спосіб виставити себе дегенератами на тлі фільму від HBO. Підтримую", - продовжують сміятися перші глядачі. Багато хто вже у трейлері фільму зазначив смішні недоліки.

Так, наприклад, глядачі звернули увагу на фразу влади "На дах [реактора] підуть тільки добровольці". Фрагмент викликав серію гнівних коментарів: "Не знав, що вони комедію знімають", "Потрібно ж показати, що влада добра була. Горбачов особисто приїде завали розчищати", "Так і йшли добровольці. Просто тут цим прямо хизуються", - зазначили вони.

Деякі звернули увагу і на такі нюанси, як номери транспортних засобів. На відміну від серіалу HBO, тут вони можуть повторюватися на пасажирських автобусах і пожежних машинах біля ЧАЕС.

"У HBO, напевно, масово звільняються", - іронізують під роликом.

Реліз картини очікується вже цієї осені. Крім Ігоря Петренка в серіалі помітили зірку "Інтернів" Олександра Ільїна та дочку режисера Микити Михалкова - Надію.

"Дочка Михалкова по блату знімається. Актори з "Інтернів". Отже буде сміх. Де гаркавий Биков? Непорядок", - додали в коментарях.

Нагадаємо, в травні цього року американський телеканал HBO показав 5-серійний серіал "Чорнобиль" про аварію на ЧАЕС, ліквідацію її наслідків та розслідування причин. Незабаром після виходу проект очолив рейтинг кращих телешоу за версією IMDb, обійшовши навіть "Гру престолів". У Росії серіал викликав обурення, так як в його сюжеті звучать прямі звинувачення на адресу уряду СРСР.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї