Лайм

Режисер "Джокера" пояснив, чому в його фільмі так багато насильства

Тодд Філліпс вважає, що реалістичне насильство пішло фільму на користь

Режисера фільму "Джокер" Тодда Філліпса звинувачують у тому, що реалістичне зображення насильства у фільмі - безвідповідальне і небезпечне рішення, яке може спричинити справжні злочини. Але сам він вважає інакше, пояснюючи місію своєї картини.

"Хіба це не гарна річ - показувати реальні наслідки насильства? - цитує Філліпса видання Variety . - Хіба це не гарна річ - прибрати мультиплікаційний елемент насильства, до якого ми стали настільки несприйнятливі? Тому я був трохи здивований, коли все обернулося так, що фільм здався безвідповідальним. Мені здається, що насправді було дуже відповідально, зробити його таким реальним і важким".

Після світової прем'єри фільму на Венеціанському кінофестивалі і ще одного великого показу на Кінофестивалі в Торонто, члени сімей і друзі жертв масової стрілянини в США написали лист в студію Warner Bros., висловивши занепокоєння з приводу насильства у фільмі. У листі вони попросили студію взяти активнішу участь у русі по контролю над зброєю.

Студія відповіла власною заявою, в якому говорилося, що фільм не призначений для підтримки насильства, і що його творці не вважають Джокера героєм.

"Це складний фільм, але я думаю, що складність - це нормально, - каже Філліпс, критикуючи людей, які нападають на "Джокера", не подивившись. - Фільм - це заява, і про нього приємно говорити. Але набагато корисніше, якщо ви його бачили".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї