Лайм

Український фільм "Додому" увійшов до лонг-листа претендентів на премію "Золотий глобус"

Номінантів на премію, або так званий шорт-лист, оголосять вже 9 грудня

Художній фільм "Додому" українського режисера Нарімана Алієва увійшов до списку 93 картин-претендентів (лонг-лист) на премію "Золотий глобус" Голлівудської асоціації іноземної преси в категорії "Кращий іншомовний фільм".

Відповідна новина з'явилася на офіційній сторінці фільму в Facebook. Як зазначили в команді Алієва, "Додому" став єдиним українським фільмом в списку претендентів. Номінантів на премію, або так званий шорт-лист, оголосять вже 9 грудня.

Раніше Український оскарівський комітет обрав фільм "Додому" претендентом від України на головну премію в галузі кіно - "Оскар". Шорт-лист премії оголосять вже 16 грудня.

Сюжет фільму "Додому" розповідає глядачеві про кримського татарина Мустафу, який повертається на півострів з тілом сина, який загинув в АТО. Головними перешкодами на шляху батька стають не окупація і прикордонники, а корупція, бюрократія та безвихідь.

У липні цього року фільм "Додому" став найкращим на Міжнародному кінофестивалі в Бухаресті, в жовтні отримав нагороди за "Кращий фільм" в Стамбулі та Києві. Світова прем'єра картини відбулася в Каннах. Його сценаристами виступили Наріман Алієв та Марися Нікітюк ("Коли падають дерева"). Головні ролі в картині виконали Ахтем Сеітаблаєв і Ремзі Білялов.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї