Лайм

Нудьгуєте вдома? Дивимося 5 захоплюючих фільмів, знятих в одному приміщенні

Оновлюємо список крутих фільмів для домашнього перегляду

На четвертому тижні карантину слабо віриться, що в чотирьох стінах може статися щось захоплююче, але режисери та сценаристи завжди з великим трепетом ставилися до обмеженого простору: в ньому характери персонажів розкриваються найсильніше. Щоб довести це, theLime зібрав п'ятірку однолокаційних фільмів, які захоплюють з першої хвилини.

"12 розгніваних чоловіків" (1957)

Дія класичної драми Сідні Люмета відбувається в задушливій прокуреній кімнаті, де 12 втомлених присяжних обговорюють вердикт підлітку, обвинуваченому у вбивстві батька. Вони хочуть швидше залишити будівлю суду і відправитися до своїх дружин, дітей, холодного пива і бейсболу. Для них очевидно, що проблемний хлопчисько з неблагополучного італійського кварталу - злочинець, який заслуговує смертної кари. Однак один впертий і принциповий член журі (Генрі Фонда) не дозволить їм без належної уваги розпорядитися життям хлопця.

"Вікно у двір" (1954)

Перелом ноги тимчасово прикував активного і допитливого фотографа Ела Бі Джеффріса (Джеймс Стюарт) до ліжка. Щоб розважитися, він починає спостерігати за сусідами з вікна своєї спальні і скоро приходить до висновку, що в одній з квартир сталося вбивство. Ел намагається переконати в цьому дівчину, доглядальницю і друга-поліцейського, але ті вперто йому не вірять. Підозрюваний, однак, незабаром дізнається, що за ним уважно стежить чоловік з біноклем.

"Вікно у двір" - одна з найвідоміших робіт Альфреда Хічкока, хоча в його арсеналі є багато гідних клаустрофобських фільмів, включаючи "Мотузку" і "В разі вбивства набирайте М".

"Льодяник" (2005)

Шокуючий трилер про помсту розгортається в відокремленому особняку, куди дорослий фотограф Джефф запрошує наївну 14-річну Хейлі. Незабаром виявляється, що дівчинка довірилася чоловіку не просто так: вона вважає його педофілом і хоче поквитатися за згвалтування подруги. Хейлі прив'язує Джеффа до стільця і катує його, змушуючи зізнатися у злочинах, а глядачеві належить вирішити, чи обгрунтовані її звинувачення.

"Кімната" (2015)

24-річна Джой та її 5-річний син Джек живуть в убогому підвалі, який називають Кімнатою. У них є ліжко, туалет, ванна, телевізор і плита. Мама і син - бранці насильника Ніка, який викрав дівчину 7 років тому. Щоб син не впадав у відчай, Джой говорить йому, що реальної в цьому світі є лише Кімната, а решта світу - вигадка, яку показують по ТБ. Незабаром маленька сім'я потрапляє в ситуацію, порятунком з якої може стати лише втеча. За роль у цій пронизливій драмі актриса Брі Ларсон отримала "Оскар", "Золотий глобус" і BAFTA.

"Винний" (2018)

Асгер Холм - норовливий поліцейський з Копенгагена, який чекає слухання у справі про вбивство при виконанні обов'язків. Його тимчасово призначили відповідати на екстрені виклики, і ввечері перед слуханням він отримує дзвінок від жінки, яка поводиться так, ніби говорить з дитиною. Поліцейський здогадується, що жінка не одна, і їй загрожує небезпека. Не відходячи від телефону, Асгер намагається з'ясувати місце її розташування і особу викрадача. Чим більше він говорить з постраждалою, тим небезпечнішим і крихким стає її становище.

Раніше ми зібрали 7 перевірених серіалів на час карантину від сценариста "Спійматі Кайдаша". Наталія Ворожбит вибрала улюблені серіали різних жанрів і настрою.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї