Лайм

Влип, очкарик! 5 ролей Олександра Дем'яненко, які затьмарив злощасний Шурик

Як легендарна роль вплинула на життя і кар'єру актора

30 травня народився знаменитий актор Олександр Дем'яненко. Більшості глядачів він знайомий за роллю смішного студента Шурика. Цей персонаж приніс акторові популярність і успіх. Але чи дійсно Шурик допоміг Олександру побудувати кар'єру? Або ж він, навпаки, затьмарив собою інші хороші роботи актора?

До фільму "Операція" И "у Дем'яненко було чимало інших хороших ролей, з якими він упорався блискуче. Але, на жаль, вони не мали такого ж успіху, як його знаменитий Шурик.

Більш того, актора навіть дратувало, що його особа асоціюється у людей лише з цим персонажем. В одному з інтерв'ю колега актора Володимир Татосов розповів, що одного разу Дем'яненко назвали Шуріком фанати, які хотіли, щоб артист з ними випив. Незважаючи на те, що шанувальники були в офіцерській формі, Олександр відповів досить різко: "Ніякий я вам не Шурик, мене звати Олександр Сергійович. І якщо ви б хотіли мене запросити, то це потрібно робити в тверезому вигляді".

"Державний злочинець"

У цій кінострічці Олександр Дем'яненко зіграв роль молодого слідчого з особливо важливих справ на ім'я Андрій Поліканов. Йому довірили розслідувати справу військового злочинця. І юному фахівцеві, звичайно ж, виявилося непросто виконати всі доручення.

Саме цю роль вважають однією з кращих драматичних робіт Дем'яненко. Кінокритики в один голос обіцяли Олександру зоряну кар'єру, адже він чудово справлявся і з комедійними образами, і з драмою. І кар'єра актора дійсно відбулася. Правда, зовсім не так, як її бачили багато фахівців. Адже після ролі Шурика, який приніс Дем'яненко просто вражаючий успіх, актора почали кликати на зйомки все рідше і рідше. Причиною тому образ, який закріпився за артистом. Глядачі і режисери вперто бачили в Олександрі лише смішного студента в окулярах, які б ролі той не виконував.

"Кар'єра Діми Горіна"

У цьому фільмі Олександр зіграв молодого бухгалтера Дмитра Горіна, який завжди все робить чітко і грамотно, прекрасно справляється з роботою і готується до підвищення. Але ось невдача. В один злощасний день Діма все-таки припускається помилки і випадково виплачує клієнту, який приїхав з далекого сибірського будівництва, три з половиною тисячі рублів. Щоб виправити цю помилку, герою доводиться їхати в Тайгу. І, звичайно ж, саме в цей момент починаються пригоди, під час яких він зустрічає свою любов і вирішує змінити все своє життя.

"Мир входящому"

У цій картині Дем'яненко також зіграв головну роль. Йому дістався персонаж лейтенант Івлєв - амбітний випускник училища, який мріє ризикувати життям на серйозних бойових завданнях. Замість яких йому одного разу доручають доставити в госпіталь молоду вагітну німкеню. Це, здавалося б, не особливо важке завдання стає справжнім випробуванням для хлопця.

"Порожний рейс"

Ще один фільм, про який варто було б згадати - "Порожний рейс". Це історія про талановитого журналіста Павла Сироткіна, який за редакційним завданням відправитися в Тайгу. Там герой стикається з відвертими фінансовими махінаціями в роботі підприємства. І, будучи людиною чесною і справедливою, ніяк не може допустити подібних речей.

"Каїн XVIII"

Цей фільм відрізняється від попередніх тим, що є класичною казкою з добрим фіналом. Дем'яненко зіграв в ній бродячого музиканта Яна, який закохується в принцесу. Батьки дівчини, як і годиться в таких історіях, виявляються категорично проти подібного союзу. І сватають свою дочку до багатого короля Каїна. Ну а закоханому музиканту залишається тільки відправитися битися з ним за свою любов.

  • Раніше інсайдери Variety повідомили, що американські кіноакадеміки розглядають варіант перенесення церемонії "Оскар", запланованої на лютий 2021 року. Причиною стали пандемія коронавируса і її наслідки, які також відбилися і на кіноіндустрії.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї