Лайм

3 церкви України, в яких знімали містичний "Вій" з Леонідом Куравльовим

Де знімали знамените кіно

Чи знаєте ви, що відомий фільм "Вій" 1967 року знімали в декількох церквах України? При цьому кожна з них самі по собі має доволі незвичайну містичну долю.

Перша таємнича локація, якої, на жаль, вже немає - церква Пресвятої Богородиці в селі Горохолин Ліс Богородчанського району Івано-Франківської області. В 2006 році вона згоріла дотла. За офіційною версією, були порушені правила монтажу та експлуатації електромережі. Тепер на цьому місці стоїть Золотокупольна Успенська церква з червоної цегли.

Фото: doroga.ua

Друга локація - церква святого Георгія (Святого Юра) в селищі Седнів Чернігівської області. Її побудували в 1747 році без використання цвяхів. Також кажуть, що храм багато разів намагалися спалити, але нікому це так і не вдалося. Навіть зараз він в хорошому стані і туристам дозволяють заходити всередину. Саме в цьому храмі Хома Брут, роль якого виконав Леонід Куравльов, три ночі відспівував покійну панночку.

Фото: gorod.cn.ua

І третя церква, яку можна побачити у фільмі - Єлецький Успенський монастир міста Чернігова. Це жіночий монастир, який став таким в 1992 році. До цього часу він був чоловічим. Цей храм є одним з перших і найбільш багатих монастирів Київської Русі. Єлецькі печери та келії 1069 року побудови вважаються найбільш ранніми цегляними житловими будівлями Лівобережної України.

Фото: ua.igotoworld.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї