Лайм

Мільйонерка написала книгу про те, як важко бути багатою - вийшло не дуже переконливо

У мережі щосили жартують про описані в книзі проблеми

Дженніфер Рішер і її чоловік Девід заробили десятки мільйонів доларів, працюючи в Microsoft і Amazon. Багате життя, однак, здалося жінці складним, і свої проблеми вона описала в книзі "Треба поговорити: мемуари про багатство".

Фото: jenniferrisher.com

На початку 90-х подружжя працювало в Microsoft, а в 1997 році Девід приєднався до онлайн-магазину Amazon, який сьогодні є найбільшою компанією з оборотом $ 247,11 млрд. Сколотити статок вдалося завдяки продажу акцій, але чоловік і дружина довго соромилися визнати себе багатими людьми.

"Відвідуючи письменницький семінар в Каліфорнії, я боялася представитися. Я збиралася сказати: "Мене звуть Дженніфер, і я пишу про те, як важко мати багато грошей". Це не дуже добре, - цитує Рішер видання New York Post. - Одна дама навіть сказала: "Ти не виглядаєш багатою". Я не думаю, що це був комплімент".

Приватні літаки, розкішний гардероб і другий особняк у виноробній долині Напа стали для сім'ї буденністю, але Рішер все ще уникала про це говорити. Все змінилося, коли вона помітила, як гроші впливають на її дітей. "Коли наша 6-річна дівчинка запитала, чи летимо ми на приватному літаку, а наша 4-річна дівчинка запитала, чи летимо ми першим класом, я вирішила, що щось має змінитися, - пише вона. - Тоді ми почали літати комерційними рейсами".

Одного разу подруга Дженніфер посоромилася запросити сім'ю на шоу Cirque du Soleil, тому що боялася, що їм сподобаються тільки місця в першому ряду. "Жахливо, що вона думала про фінанси. Її дружба означала для мене більше, ніж місця в першому ряду", - пише Рішер.

Щорічний подарунок у розмірі 20 000 доларів, які вона давала своєму братові, також викликав невдоволення. Вона відчувала, що брат не вдячний, але пізніше довідалася, що він просто почувався ніяково.

Сьогодні Рішер, статок якої становить мільйони, каже, що все ще звикає до багатства. "І до цього дня я буду об'їжджати квартал в пошуках безкоштовної парковки", - зізналася жінка.

Проблеми письменниці-мільйонерки користувачі соцмереж зустріли з іронією. "Вау, це звучить навіть важче, ніж відсутність грошей на лікування / оренду / комунальні послуги / харчування / освіту", - пишуть в Twitter. - "Буде складно, але я готовий зняти з ваших плечей цей тягар". "Це не проблеми з багатством, це проблеми людей з соціальними навичками ріпи". "Книгу не читав, але впевнений, що найскладніша річ - обходити податки". "Я впевнений, що у багатих є свої проблеми, але я б з радістю проміняв свої проблеми на такі. Буду щасливий безкоштовно позбавити від цих проблем будь-якого, хто відчуває себе обтяженим мільйонами".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео