Лайм

Історія з приклеєним до стіни бананом отримала продовження - він переїхав в найбільший музей сучасного мистецтва

Музей Гуггенхайма отримав право на демонстрацію банана з ізоляційною стрічкою

У грудні 2019 року італійський художник Мауріціо Каттелан прославився на весь світ, продавши колекціонерам два приклеєних до стіни банана за $ 240 тис. Люди не могли повірити, що подібний креатив може коштувати таких шалених грошей, однак тепер цінність банана визнала мекка сучасного мистецтва - Музей Соломона Гуггенхайма в Нью-Йорку, пише NY Times.

Фото: Getty Images

Музей прийняв банан Каттелана в свою колекцію від анонімного дарувальника. Робота, названа художником "Комедіант", оцінюється в $ 150 тис.

"Ми вдячно приймаємо "Комедіанта" як ще одне підтвердження зв'язку художника з історією сучасного мистецтва. Крім того, він не займе багато місця в нашому сховищі", - запевнив Річард Армстронг, директор Музею Гуггенхайма.

Найцікавіше, що сьогодні скульптура "Комедіант" продається без банана та ізоляційної стрічки. Покупці витвору набувають "сертифікат автентичності" - детальну 14-сторінкову інструкцію, як правильно встановлювати і демонструвати банан.

Головний консерватор Гуггенхайма Лєна Стрінгарі назвала інструкцію досить простою для виконання: в ній сказано, як часто міняти банани ("кожні 7-10 днів") і де їх прикріплювати ("175 см над землею"). "З усіх робіт, з якими мені довелося працювати, це, ймовірно, одна з найпростіших. Це ізоляційна стрічка і банан", - констатувала співробітниця музею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео