Лайм

У Британії вручили Премію ріпи - жартівливу нагороду за найгірше сучасне мистецтво

Переможцем став навісний замок у пір'ї

Скульптура "Локдаун" (навісний замок, заспианий качиним пір'ям) виграла художній конкурс "Премія ріпи", що пародіює премію Тернера - одну з найпрестижніших нагород у галузі сучасного мистецтва, пише BBC.

"Премію ріпи" жартома заснували в 1999 році, але вона так сподобалася публіці, що тепер її щорічно вручають людині, яка доклала найменше зусиль для створення найбільш безглуздого витвору.

Лауреатом 2020 року стала садівниця з Барнстейплу під псевдонімом Herewe Goagain. Жінка зробила дурницю і повністю задовольнила своїх художні амбіції. "Мені дуже приємно. Можливо, мені потрібно частіше не застосовувати силу, - сказала вона. - Насіння було посіяне, ідея проростала, і пагони виросли в розкішний шедевр".

Організатор Премії ріпи Тревор Прідо радий, що для створення скульптури "Локдаун" переможниця не доклала жодних зусиль, адже інакше твір було б негайно дискваліфіковано. На честь перемоги він вручив талановитій садівниці прикріплену до дерев'яної дошки ріпу.

"У неї явно є все, що треба, аби бути впізнаваною в колах сучасного мистецтва. Тепер її назавжди запам'ятають в історії мистецтва", - сказав він, зазначивши, що в 2020 році на конкурс надійшло рекордні 120 заявок.

  • Часом люди збирають дуже дивні речі, і ось 10 унікальних колекцій, які здивують. Серед них - кулі для боулінгу, використані скоби і бруд з різних країн.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео