Лайм

Екоактивістка Грета Тунберг повертається до школи після перерви в рік

Влітку 2019 року школярка вирішила присвятити себе захисту клімату

17-річна екоактівістка Грета Тунберг повертається до школи, в якій не була вже рік. Про рішення повернутися до навчання вона написала на особистій сторінці в Twitter.

"Моя академвідпустка закінчилася, так чудово знову повернутися до школи!" - написала вона, приклавши до свого посту фото з рюкзаком.

Перерву в навчанні активістка зі Швеції вирішила зробити в червні 2019 року. Тоді Тунберг заявила про рішення присвятити себе захисту клімату. За цей час час школярка виступила на кліматичному саміті ООН в Нью-Йорку і прикрасила обкладинку журналу Time, так як в грудні того ж року видання назвало її людиною року, що викликало неоднозначну реакцію в мережі. Незабаром після цього Тунберг також увійшла до списку "100 найвпливовіших жінок" за версією журналу Forbes.

Грета Тунберг на обкладинці журналу Time Фото: time.com

Примітно, що роком раніше Грета Тунберг прославилася тим, що по п'ятницях почала проводити страйки у будівлі парламенту Швеції. Тоді школярка заявила, що кожної п'ятниці буде пропускати навчання поки влада не почне дотримуватися угоди по клімату.

  • Читайте також на theLime, як пранкери з Росії розіграли співачку Біллі Айлиш та запитали у неї порад для Грети Тунберг. Виконавиця розгубилася, бо не очікувала таких тем для розмови.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування