Лайм

Принцу Джорджу подарували знайдений на Мальті зуб стародавньої акули - тепер країна хоче його назад

Британський принц може втратити цінний подарунок від Девіда Аттенборо

Мальта хоче повернути зуб доісторичної акули, який синові принца Вільяма і Кейт Міддлтон подарував британський натураліст Девід Аттенборо. Про це міністр культури Мальти Хосе Еррера сказав Times of Malta.

26 жовтня Кенсінгтонський палац опублікував фотографії, на яких зображена зустріч Аттенборо з принцом Вільямом, Кейт Міддлтон і трьома їхніми дітьми - 7-річним Джорджем, 5-річної Шарлоттою і 2-річним Луї. На одному зі знімків принц Джордж тримає зуб, який йому подарував 94-річний творець фільмів про природу.

Фото: instagram.com/kensingtonroyal/

Фото: instagram.com/kensingtonroyal/

Зуб належить доісторичній акулі Carcharocles megalodon, і вік його оцінюється в 23 млн років. Аттенборо знайшов артефакт в кінці 1960-х років під час сімейного відпочинку на Мальті і вручив маленькому принцу, який є його відданим фанатом. Однак уряд Мальти має на цей рахунок свою думку.

"Є деякі артефакти, важливі для мальтійського природної спадщини, які опинилися за кордоном і заслуговують того, щоб їх повернули, - сказав Еррера Times of Malta. - Ми приділяємо багато уваги історичним і художнім артефактів, проте це не завжди так з нашої природною історією. Я сповнений рішучості змінити це".

Відповідно до закону Мальти про культурну спадщину, скам'янілості теж потрапляють під визначення "рухомих і нерухомих об'єктів, що мають художнє, архітектурне, історичне, археологічне, етнографічне, палеонтологічне і геологічне значення". Прийняті в 2002 році правила забороняють розкопки і вивезення культурної спадщини острівної держави.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також