Лайм

Помер Едді Ван Хален - засновник хеві-метал-гурту Van Halen

Журнал Rolling Stone вніс музиканта до списку "100 найкращих гітаристів усіх часів"

На 66 році життя помер Едді Ван Хален - музикант, композитор і засновник однойменного хеві-метал-гурту Van Halen. Про це ввечері 6 жовтня на особистій сторінці в Twitter повідомив його син Вольфганг Ван Хален.

"Не можу повірити, що маю написати це, але цього ранку мій батько, Едвард Ван Хален, програв важку боротьбу з онкологією, - йдеться в повідомленні. - Він був найкращим батьком, якого я тільки міг побажати. Кожен момент, проведений з ним на сцені або поза нею, був даруванням".

Едді Ван Хален Фото: Getty Images

У 1972 році Едді Ван Хален разом з братом Алексом заснував гурт Genesis. У 1974 році музиканти дізналися, що це ім'я вже зайняте іншим колективом і перейменували свій на Mammoth. Ще пізніше - на Van Halen.

У 80-х гурт Van Halen входив до числа найпопулярніших хеві-метал-формацій у США. За роки кар'єри музиканти випустили 12 альбомів, 10 з яких отримали статус мультиплатинових. У 2007 році гурт внесли до "Зали слави рок-н-ролу", сам же Едді Ван Хален увійшов до списку "100 найкращих гітаристів усіх часів" за версією журналу Rolling Stone.

Ван Хален також відомий сьогодні як один з популяризаторів теппінга - техніки гри на гітарі за допомогою ударів по струнах пальцями обох рук. Одним з найяскравіших прикладів цієї техніки є гітарне соло Eruption, яке звучало свого часу на багатьох концертах гурту.

Сьогодні Eruption займає почесне друге місце в списку найвеличніших соло за версією журналу Guitar World. У 2012 році його редакція назвала Едді Ван Халена кращим гітаристом всіх часів.

  • Гурт Led Zeppelin виграв 6-річний суд навколо "плагіату" в пісні Stairway to Heaven. Схоже, на цьому історія судових розглядів офіційно закрита.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності