Лайм

Скелет величезного тиранозавра продали на аукціоні за рекордну суму

Вік скам'янілості оцінюють в 67 млн. років

Аукціон Christie's продав скелет тиранозавра за $ 31,8 млн, встановивши новий світовий рекорд для всіх скам'янілостей, будь-коли проданих на аукціонах. CNN повідомляє, що спочатку скелет гігантського ящера оцінювали в $ 6-8 млн.

Фото: Getty Images

Тиранозавр Стен, названий на честь палеонтолога, який знайшов його першу кістку, ходив по Землі близько 67 млн років тому. Висота скелета становить 3,9 метри, а довжина разом з хвостом - 12 метрів. Він складається з 188 кісток, що робить його одним найбільш повних кістяків тираннозавра в світі. Останні 20 років Стена вивчали палеонтологи з Інституту Блек-Хіллз (США), підготувавши завдяки йому десятки статей і досліджень.

У 1987 році рештки тираннозавра в формації Хелл-Крік виявив палеонтолог-любитель Стен Сакрісон. Спочатку їх помилково ідентифікували як кістки трицератопса, і 5 років вони лежали в землі недоторканими. Потім вчені зрозуміли їхнє справжнє походження і витратили понад 30 тис. годин, щоб розкопати і відновити скелет. Виявилося, що за життя Стен пережив перелом шиї, а сліди колотих ран на черепі і ребрах вказують, що загинув він від нападу іншого тираннозавра. Ящір важив близько 8 тонн (в 2 рази більше африканського слона), а найдовші його зуби мали розмір більше 27 см.

Фото: Getty Images

  • Емігрант 20 років зберігав рідкісну книгу Джоан Роулінг і тільки зараз дізнався її нову ціну. Виявилося, в шафі чоловіка стояла одна з 500 перших книжок про Гаррі Поттера, виданих в Британії.
  • Дешеву пластикову корону продали на аукціоні за $ 600 тисяч, і все завдяки одному пам'ятному фото. Колись корона стала реквізитом в фотосесії культового музиканта, який загинув через три дні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Живе в Іспанії та підтримує українців: де зараз 24-річний син Ірини Білик

Який вигляд має старший син Ірини Білик Гліб Оверчук і чим він зараз займається

Люблю тебе, моя Королево: Арсен Мірзоян красиво привітав дружину з річницею шлюбу

Музикант Арсен Мірзоян красиво привітав Тоню Матвієнко з сьомою річницею шлюбу. Зіркова пара вже протягом семи років в офіційному шлюбі.

ONUKA пригадала, як народжувала другу дитину під час війни

Onuka пригадала, як в самий розпал війни народжувала другу дитину. Співачка одразу ж після пологів перебувала в укритті.