Лайм

Принц Вільям виділив колосальну суму на створення найпрестижнішої екологічної премії світу

Метою Earthshot Prize стане вирішення актуальних екологічних проблем

Британський принц Вільям виділяє $ 65 млн на створення нової премії, яка допоможе вирішити деякі з найбільш нагальних проблем нашої планети. В інтерв'ю CNN майбутній король Великобританії сказав, що вона стане найпрестижнішою екологічною премією в світі і "змінить дискусію з песимізму і негативу на оптимізм і надію".

Фото: https://www.instagram.com/kensingtonroyal/

"Є чудові люди, які роблять неймовірні речі по всьому світу. Якщо у когось із них з'явиться чудова ідея, ми можемо масштабувати її і використати для вирішення деяких [екологічних] проблем", - сказав він.

Починаючи з 2021 року приз Earthshot Prize буде щорічно присуджуватися п'яти людям, організаціям або групам за вирішення п'яти "земних" цілей: захист і відновлення природи, очищення повітря, відродження океанів, побудова безвідходного світу і виправлення клімату. Переможці Earthshot Prize отримають по $ 1,3 млн - більше, ніж сьогодні дістається нобелівським лауреатам.

Принц Вільям сподівається, що вже до 2030 року вдасться знайти не менше 50 новаторських рішень, які допоможуть захистити життя на планеті.

"Ми хочемо змінити дискусію і показати, що можемо вирішити ці проблеми, і через 10 років зможемо зробити нашу планету більш стійкою, процвітаючою і кращою для всіх, - сказав принц. - Мій дідусь давно почав займатися природоохоронною діяльністю, зокрема WWF. Мій батько випередив свій час, говорячи про зміну клімату. Я не хочу випереджати свій час, бо ми і так відстаємо - зараз час діяти".

Принц Вільям вирішив створити нагороду під час візиту в Африку в 2018 році. З тих пір він скористався порадами десятків людей і організацій, включаючи Нобелівський інститут, Грінпіс, Всесвітній економічний форум і свого батька принца Чарльза.

  • Раніше принц Вільям і Кейт Міддлтон зустрілися з Володимиром Зеленським та його дружиною Оленою в Букінгемському палаці. Королева Єлизавета II від знайомства з українським президентом відмовилася.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Продовжує вести соцмережі російською: де зараз Михайло Заливако з шоу "Холостяк"

Михайло Заливако виїжджав за кордон у період повномасштабної війни, продовжує вести соцмережі російською - що відомо про його життя

Коло довіри крихітне: подруга Кейт Міддлтон розповіла про її стан під час лікування раку

Кейт Міддлтон продовжує проходити курс хіміотерапії на тлі боротьби з раком - подруга принцеси Уельської розповіла про її стан

Співачка KOLA чесно зізналася, чи говорить з чоловіком про поповнення у родині

KOLA розповіла, чи готова до дітей зі своїм чоловіком, який живе в Ізраїлі - зірка озвучила плани на майбутнє